Още по темата Държавата иска контролният пакет от акции в

...
Още по темата Държавата иска контролният пакет от акции в
Коментари Харесай

Преговорите Инерком - ЧЕЗ за включване на държавата в сделката започват след 7 март в Прага

Още по тематиката Държавата желае контролният пакет от акции в договорката... Какво купува "Инерком " от ЧЕЗ в България - има ли риск за потребителите

Преговорите сред „ Инерком България” и „ ЧЕЗ груп” по отношение на опцията българската страна да закупи дялове в „ ЧЕЗ България” ще се състоят от средата до края на идната седмица в Прага. Това оповестиха от офиса на " Инерком " в София.

На 1 март след среща на премиера Бойко Борисов и членове на кабинета със притежателя на сдружението „ Инерком “ Гинка Върбакова от държавното управление оповестиха, че страната желае да се включи в договорката за ЧЕЗ и желае контролният пакет. От страна на " Инерком " няма възражения, въпросът е какво ще каже продавачът, защото към този момент има подписан контракт.

Българският министър-председател помоли чешкия си сътрудник за подпомагане за реализиране на диалози с управлението на ЧЕЗ Груп при положение, че българската страна реши да предприеме дейности за закупуване на активността на електроразпределителното сдружение в страната ни. От своя страна чешкият министър председател обърна внимание на това, че контракти към този момент са подписани, това беше оповестено и на формалния уебсайт на чешкото държавно управление.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР