Още по темата Борисов: Оставката на Добрев е достоен акт,

...
Още по темата Борисов: Оставката на Добрев е достоен акт,
Коментари Харесай

Мнозинството отхвърли оставката на Делян Добрев с аргумента и БСП са маскари

Още по тематиката Борисов: Оставката на Добрев е заслужен акт, стопираме роднинските назначения

След повече от два часа разногласия и диспути Народното събрание не одобри оставката на Делян Добрев. Във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Добрев беше заставен да се отдръпна поради разкритията на скица за въздействие в Хасково. Там на управителни постове в общината се оказаха негови близки другари и родственици.

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ не се съобразиха с мнението, изказано от водача им Бойко Борисов, че оставката на Добрев е честен акт и той би трябвало да бъде почетен. Не хвана място и утринното изявление на премиера и водач на ГЕРБ, в което той акцентира ясно, че по абсурда с Хасково не приема аргумента на съпартийците си, че и Българска социалистическа партия правили по този начин.

" Ние 2009 година дойдохме в ръководството за това, че обещахме да няма хора в бордовете, да няма назначения ", сподели още Борисов. Той се обърна към съпартийците си с думите, че обясненията по абсурда за Хасково, че и Българска социалистическа партия са правели по този начин, не работят в интерес на ГЕРБ ", ясно акцентира Бойко Борисов.

Нещо повече, той даже съобщи, че ГЕРБ ще ревизира има ли роднински назначения в държавни институции и ще ги приключи. " Утре-другиден ще събера Изпълнителната комисия и в случай че някъде има сходни назначения, ще би трябвало да изберат и да си отидат ", съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ.

Добрев: Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, нито пък властта.

Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев по време на дебатите по своята оставка. „ Подавам молба да бъдат прекъснати пълномощията ми като депутат “, сподели Добрев и разясни, че го прави поради клеветите по негов адрес от неговите съперници в последните 10 дни. Той ги дефинира като " типични ченгеджийски похвати ".

„ Водел съм се от личното схващане къде съм най-полезен за обществото. Поглеждайки обратно, за тези 10 години има доста неща, които съм горделив, че съм приключил и мога да споделя с вас. Мои са предложенията за Закона за акциза и данъчните хранилища “, даде образец той. „ Направихме голям брой промени в Закона за енергетиката, избрахме самостоятелен състав на КЕВР, създадохме нов модел за ценообразуване “, добави Добрев. Той регистрира, че са напреднали и в посока на либерализацията на енергийния пазара.

Добрев съобщи, че е горделив, че тези промени са гласувани със 100% поддръжка в пленарна зала. „ Горд съм, че по моя самодейност се започва изследване на надълбоко в Черно море “,заяви Добрев. Той регистрира, че е подписал първия контракт за понижаване на цената на газа.

" Получих огромна поддръжка в последните 3 дни и съм извънредно признателен на всички, които ми изпратиха смс-и, сътвориха " фейсбук " групи, направиха конференции - това е същинската оценка за моята работа и аз се гордея с това, което съм постигнал. Благодаря на всички за тази невиждана поддръжка ", сподели Добрев.

Той се обърна към Елена Йончева: " Вие ще се запомните като мой главорез и палач в политиката. Без съд и присъда, по този начин както вие от Комунистическата партия си знаете ". Добрев разясни, че ще си потърси правата в съда.

Вежди Рашидов: Забравихте ли ли Моника Станишева, която разпределяше рекламните порции в страната

Забравихте ли Моника Станишева, която разпределяше рекламните порции в страната, запита преди този момент Вежди Рашидов. „ Това не е персонален акт, ти си национален фаворит. Бях в Хасково, хората те обичат и нямаш право да си подаваш оставка. Хасково те обича, гледай си работата. На война като на война “, прикани и Рашидов Делян Добрев да се откаже от оставката си.

Движение за права и свободи: Приемаме оставката като честен акт и ще я гласуваме

Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че никой не отхвърля експертните качества на Делян Добрев, само че въпреки това, пък гласоподавателите на Движението не харесват шуробаджанащината в политиката. ПГ на Движение за права и свободи приема тази оставка като честен акт и ще я гласуваме, добави той.

Цветан Цветанов: Нека от Българска социалистическа партия да знаят, че против тях могат да бъдат извадени повече неща

Ще гласоподавам " срещу " оставката на Делян Добрев - дано от Българска социалистическа партия да знаят, че против тях могат да бъдат извадени повече неща, акцентира в изявлението си от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Искам да пожелая на всеки политик, който си подаде оставката да получи такава социална и парламентарна поддръжка. Колеги от Българска социалистическа партия, би трябвало да имаме историческа памет, тъй като когато се учреди ГЕРБ, ГЕРБ стартира от нищото, 2006-2007-2008 година създадохте спешни щабове, единствено само да дискредитирате тогавашния кмет Борисов. Не успяхте, само че включихте компроматния си жанр на държание. Ще защитя Делян Добрев, тъй като минах през този път, който желаете да очертаете за него. 2013 година в предизборния интервал, когато бяхме за парламентарни избори, вашият тогавашен водач внесе сигнал против мен ", съобщи Цветанов.

По думите му единственото правилно в сигнала му е било подобие в имената. „ Преминах през този сложен път, само че няма да позволи Делян Добрев да премине през същия. Това, което вие задачите, е да омаскарите един млад, честен, компетентен и можещ човек. България се нуждае от такива депутати. Вие самите признавате, че той има такива качества. Вие влязохте в тази компроматна война “, обърна се Цветанов към Българска социалистическа партия.

Той разясни, че при започване на 44-ия парламент е призовал да се вършат политики. „ Това, което сега вие задачите е да се отклоним от триумфите, което прави днешното държавно управление “, сподели Цветанов. Той попита Българска социалистическа партия за какво не желаят да вършат общи политики. „ Защото вие нямате такава разсъдливост. Г-жо Йончева, почитам ви като публицист. Не прави чест на един публицист да влиза в тази компроматна война “, разяснява още той.

Цветанов регистрира, че майката на Добрев е преподавала физика на президента Румен Радев. „ Уважаеми сътрудници, нали разбирате, че доста повече са нещата, които могат да бъдат извадени за вас. Не считам, че това е метода, по който би трябвало да бъде правена политика “, добави Цветанов. Той съобщи, че ГЕРБ ще отбрани Делян Добрев и няма да позволен да напусне Народното събрание, тъй като те ще би трябвало да пазят идеята „ България “ и министър-председателя Бойко Борисов и кабинета „ Борисов “. " Аз ще гласоподавам " срещу " оставката на Делян Добрев и приканвам сътрудниците да гласоподават по съвест ", сподели той.

Корнелия Нинова към Борисов: От през днешния ден имате сериозен проблем, освен в партията си, а в публичното доверие във вас

" Вашите през днешния ден ви смъкват от пиедестала и от през днешния ден нататък имате сериозен проблем освен в партията си, а в публичното доверие във вас ", предизвести от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, обръщайки се към премиера Бойков. Нинова разясни, че от ГЕРБ няма, спасявайки Добрев, да спасят Борисов.

„ Ще бламирате Бойко Борисов и като водач на водач му споделям през днешния ден, в случай че ни слуша. Като водач, който е получавал удари в тил от свои - през днешния ден на вас ще ви се случи за пръв път. Вашите през днешния ден ви смъкват. Не официално, само че преносно ви смъкват от пиедестала. От през днешния ден нататък имате сериозен проблем, освен в партията си, а в публичното доверие във вас “, сподели Нинова.

Нинова разяснява тезата на ръководещите, че в случай че Делян Добрев е в този момент, кой е идващият. „ Следователно, вие сте доста такива в система и в модел и дайте да се държим крепко. Тази теза не е ли страшна за държавността в България? “, попита Нинова. Тя акцентира, че новото управление на Българска социалистическа партия желае да постави завършек на този модел на прехода, който са нарекли паралелна страна и ая акцентира, че тя не е мракобесие, а достолепие на политическа мощ.

„ Появиха се доста тези в днешната полемика. Една, от които беше, че този спор е непотребен, че сме си изгубили времето и сме посочили неприятното лице на Народното събрание. Аз не мисля, че този спор е непотребен, в случай че го бяхме провели по този начин, както би трябвало “, разяснява Нинова. Тя се обърна към ръководещите: „ Това, което наричате битовизми са едни от най-големите проблеми на хората. Кой от нас не знае, че народът ни ненавижда политиците от всички политически сили. Кой от нас не знае, че народът отхвърля статуквото и улицата ще роди нещо друго? “, попита още водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й казусът с назначенията, калинките, бордовете са още едно доказателство за този народ, който ненавижда политиците си, тъй като си пращат роднините в бродовете да богатеят.

„ Защо не разясняваме този модел на ръководство? Защо това е проблем, тъй като младите, грамотни, образовани хора отиват на конкурс, не го печелят, тъй като този конкурс е назначен за някой родственик “, разяснява Нинова. Тя разясни, че до момента в който един член на ръб, родственик, взема 5 хиляди лева заплата, една жена Илияна от Вълчи дол няма с какво да ги храни. „ Защо това е проблем, тъй като ражда послушна администрация, на избори върви под строй и се самовъзпроизвежда. И по този начин 27 години Преход “, разяснява Нинова. По думите й да сочиш обстоятелства, недъзи на ръководството се оказва мракобесие. Тя обърна внимани, че в случай че имаш друго мнение от това на ръководещите, ще усетиш цялата държавана машина против себе си. „ Кой от вас не е бил по селата, където хората споделят, че ги е боязън да си кажат мнението, тъй като ще изгонят сина им от работа “, разяснява Нинова.

По отношение на изказванието, че Елена Йончева е правила публицистика на мотор, Нинова попита дали някои от мъжете в залата е бил в Ирак, Афганстина и други горещи точки, където тя е била.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР