Още по-строги Covid-мерки въвежда Гърция с цел ограничаване на разпространението

...
Още по-строги Covid-мерки въвежда Гърция с цел ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Гърция затяга Covid-мерките. Без поклонници в атонските манастири до края на месеца

Още по-строги Covid-мерки вкарва Гърция за ограничение на разпространяването на ковид в страната. Затворена за посещаване от през днешния ден е и Света гора. Спира се визитата на поклонници в атонските манастири до края на месеца. От довечера влиза в действие и вечерен час за територията на цялата страна, осведоми. 

„ Не изключваме вероятността за удължение на карантината до Коледа “, съобщи пред медиите представителят на държавното управление Стелиос Пецас.  

На изключително съвещание на Народното събрание министър председателят Кириакос Мицотакис призна, че както експертите, по този начин и държавното управление са позволили неточност при прогнозиране на разпространяването на вируса в Солун. Вторият по величина гръцки град е с най-вече случаи на новозаразени, макар наложената карантина към този момент втора седмица. 

Днес Светата общественост, която ръководи Света гора заяви, че се приключва визитата на поклонници в атонските манастири до края на месеца. С решение на държавното управление от началото на националната карантина не се позволяват хора на литургия в църквите. 

В последните дни, макар карантината, повишени резултати с позитивен тест демонстрират в Лариса, Пела и Иматия. В рисковите области Солун и Серес настаняват заболели с Covid-19 и в частни клиники.

От довечера влиза в действие и вечерният час в интервала от 21 часа до 5 сутринта. Временното ограничаване на влизащите в Гърция ще продължи до края на карантината, осведомиха управляващите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР