Още от рано тази сутрин започнаха престрелките между бизнесмена Васил

...
Още от рано тази сутрин започнаха престрелките между бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Политически зоопарк: България е разделена на хунта и народ

Още от рано тази заран започнаха престрелките сред предприемача Васил Божков и представители на българското държавно управление отпред с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.
Първоначално Божков разгласи, че България се ръководи от хунта и изиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов.
Впоследствие Горанов му отговори, че в случай че Божков потвърди обвиняванията си, щял да понесе отговорност.
Отношение взе и министър председателят Борисов, който попита какво е взела страната на Васил Божков, като отбрани решението за хазартния бизнес.
Отговорът на предприемача пристигна посредством стенограми, касаещи Закона за хазарта. Те гласяха, че министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е излъгал за това кой е приел поправките в Закона за хазарта по отношение на данъчното облагане на бранша.
Не закъсняха и реакциите в обществените мрежи. По традиция взехме решение да ви представим част от тях, тъй като считаме, че би трябвало да се чува и мнението на публицистите и жителите по разнообразни значими тематики.
Ето част от тях:
Адвокат Елена Гунчева
Един подозрителен предприемач тази заран сподели по БТВ това, което всички знаем, само че множеството не смеят да кажат на глас – България се ръководи от хунта. Корупцията и престъпността са част от ръководството. Държавните институции и службите за сигурност, както и прокуратурата се употребяват като бухалка против неуместните на властта.
Трябваше ли Васил Божков да ни споделя нещата, които знаем? Може би. Защото комфортните публицисти, обслужващи властта, не смеят. Не смеят даже да се опълчват на ежедневните циркови брифинги и обидите, които се насочат към българите от страна на Бойко Борисов.
България през днешния ден е разграничена. На хунтата, подкрепяна от дебилните си последователи и тези, които не могат да оцелеят отвън държавната хранилка и престъпността и тези, които мислят, изкарват с честен труд хляба си и са запазили идентичността си на горди, смели и патриотични българи. Недоволството от ден на ден се ускорява с ежедневните парадокси, които ни сервира некадърното и корумпирано ръководство. Армия, полиция и служби се подчиняват и служат на хора, които са станали за смях освен в България, само че и по света. Които трансфораха думата „ българин “ в засегнатост и посмешище.
Психодесните поддържа хунтата, тъй като точно тя поставя чадър над закононарушенията на прехода, безумната и разрушителна приватизация и реституцията. Днес хора като Иван Костов, изравен зад продажбата на десетки, ак не и стотици работещи предприятия за жълти стотинки, Александър Йорданов, ослепителен единствено с цялостното си политическо нищожество и липса на разсъдък, Соломон Паси, неизвестно на кого служител, са патериците на Борисов. Заедно с патриотарите, които употребяват присъединяване си във властта за осребряване на поддръжката си. Но не и за националните идеали, с които заблудиха гласоподавателите си.
България на рационалните, почтените и смелите към този момент ври. В неодобрение и разбиране, че това повече не може да продължава по този начин.
Все още картите се подреждат. Защото единственият проблем на положителното е, че не е толкоз проведено като злодеите. Но смяната следва. И всички би трябвало да бъдем подготвени за нея.
Полина Паунова (журналист)
Няма по-сигурни източници от участници в обещано събитие. Ама те имали интерес, имат естествено, нали са участници. Трябва обаче да се слушат и питат.
Както сподели тази заран Васил Божков? Обвърза публично и обществено: Борисов, Горанов, Пеевски и Гешев.
Обяви, че е общувал единствено с финансовия министър по тематиките на хазартния му бизнес. Тук има доста въпроси - и към Горанов, и към Борисов, който му е началник. Изглежда апартаментът без наем да е към този момент най-малкият проблем на министъра, който към този момент година и половина се ревизира от прокуратурата за жилището. Сега ще има ли инспекция на контактите с Божков (по думите на самия Божков)?
Посочи като перосна в сянка Пеевски, който “като паяк дърпа конците ”. Не знам за ковид, само че на идващия брифинг Борисов има да дава отговор на доста въпроси.
Не на последно място - съгласно свидетелствата на Божков - Гешев е назначен от Пеевски. И тук доста въпроси има за кадруването в правосъдната система. Но има и различен - Борисов преди години сподели, че Доган първи е схванал: който държи медиите и съда - той ръководи. Тогава анализите сочиха, че Борисов е тръгнал по стъпките на Доган. Но може пък и да има друго тълувание - Доган (кръговете към ДПС) в никакъв случай не са “пускали ” съд и медии (ако се има вяра на Божков). Тогава да не би пък Борисов да е инструмент на действителните управленци?
А за какво да се задават тия въпроси? Защото Васил Божков разобличи “хунта ”, от която явно в бил част.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР