Още от момента на възраждането на Dacia от страна на

...
Още от момента на възраждането на Dacia от страна на
Коментари Харесай

Вижте как DACIA тества материалите в своите автомобили

Още от момента на възраждането на Dacia от страна на Renault Group, продуктите на марката се асоциират със своята досегаемост и надеждност. С увеличението на известността й, а и на портфолиото, марката има още по-голяма ангажимент към своите консуматори да им предлага артикули, които резервират своите качества и са издръжливи във времето на употребата си.

За да си подсигурява горните параметри, Dacia ревизира качествата, надеждността и издръжливостта на съставните детайли на своите коли в две специфични лаборатории, ситуирани в Titu Technical Centre на 45 минути от Букурещ, Румъния.

Основната цел на тестванията, провеждани с детайли от екстериора и интериора на колите, е да се откри издръжливостта им по време на експлоатационният им живот. За задачата се организират рискови тествания в специфични камери, в които могат да бъдат симулирани години "работа " на детайли, само че в стеснен във времето тестови интервал.

С мостри от пластмасовите материали на Sandero, Duster и Jogger се организират тествания на излагане на непрекъсната слънчева светлина- в продължение на до 3000 часа, и външни намеси, като надрасквания и удар, а металните от купето на надраскване и развой на корозия- в климатизирана камера, с надзор на влажността и температурата от -40 до 100 градуса.

От DACIA споделят, че с помощта на модерното съоръжение на двете лаборатории в Titu Technical Centre, в който работят 600 индивида, екипът на марката е в положение да възпроизведе години експлоатационни последствия в границите на единствено няколко седмици.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР