Още от днес започваме консултации с останалите политически групи в

...
Още от днес започваме консултации с останалите политически групи в
Коментари Харесай

Иван Таков: Започваме консултации за приемане на доклада за рефер...

Още от през днешния ден започваме съвещания с останалите политически групи в Столичния общински съвет за приемане на отчета за локален референдум за запазването на Паметника на Съветската войска на неговото място в Княжеската градина. Това заяви ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след края на днешната сесия на Столичния общински съвет. На брифинг дружно с общинските съветници Пламен Данаилов от " ИТН " и Деян Николов от " Възраждане " той напомни, че отчетът е импортиран преди повече от два месеца в Столичния общински съвет.

 

" Тогава го подписахме ние и групата на " Възраждане " в целокупност. Сега към нас се причисляват и сътрудниците от " ИТН ", които постоянно са отстоявали референдумите като либерален инструмент за решение на значими въпроси в града, разяснява Иван Таков. - Радвам се, че най-сетне разсъдъкът в Столичния общински съвет надви и започваме да работим. Нашият отчет за референдум за Паметника на Съветската войска ще бъде първият тест за кмета и за останалите политически групи в СОС за това дали в действителност желаят да чуят мнението на жителите ".

 

Иван Таков добави също, че решението на българския съд за скоростното транжиране на монумента в Княжеската градина в средата на декември предходната година е напълно ясно: " Демонтажът е противозаконен, по тази причина и осъществяването беше спряно. Сега би трябвало да чуем мнението на жителите посредством локален референдум. А по-късно да забележим кой е издал заповедта за нарязването на Паметника на Съветската войска и каква отговорност за унищожаването на държавна благосъстоятелност на стойност над 20 милиона лв. ще бъде понесена ".

 

В изявление от името на група при започване на сесията заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София Диана Тонова сложи три въпроса на кмета Терзиев за извършения церемониал на омразата " Луковмарш " предходната събота. Социалистите в СОС излязоха с публична позиция против шествието незабавно след провеждането му, а на днешната сесия настояха за отговори на съответните им въпроси. Диана Тонова се обърна към политическата група на ПП-ДБ-СС с думите: " Свидетели сме на церемониал на политическото двуличие. Всички необятно си затворихте очите пред едно честване на убийци, които са лишили живота на милиони през Втората международна война " и сложи въпросите: " Защо беше разрешено шествието на омразата да премине по бул. " Витоша " и едвам при НДК беше " занесена " заповедта за прекратяването му. Кой носи отговорност за неизпълнението на заповедта на кмета и какви наказания ще понесе за извършеното шествие в София, макар възбраната? И кое от двете е правилно - не беше по силите на кмета или той не пожела да спре фашистката проява по улиците на София? Ако е първото - значи кметът не става за длъжността, а в случай че е второто - е демонстрация на двуличие или боязън ".

 

Диана Тонова добави, че рискови идеологии като фашизма избуяват във времена на слаби и неможещи политици. " На политици, чиито думи се разминават с дейностите. На нерешителни политици, които се опасяват да ги спрат. Или не желаят да ги спрат, само че лъжат жителите за противоположното ", приключи тя.

На днешната сесия бяха гласувани и признати още веднъж отчетите за избор на заместник-председатели на СОС и за ръководители, заместник-председатели и състав на непрекъснатите комисии. Така заместник-председател на СОС от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще бъде Диана Тонова. Четири от комисиите ще бъдат водени от общински съветници от групата на социалистите. Иван Таков ще бъде ръководител на комисията по превоз и пътна сигурност, Ваня Григорова - на комисията по опазване на здравето и обществена политика, Иван Виделов - на комисията по локално самоуправление и нормативна уредба и Николай Велчев - на комисията за връзки с гражданското общество. Освен това бяха оповестени и образуваните политически групи в СОС и техните управления. Председател на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " е Иван Таков, негови заместници са Диана Тонова и Ваня Григорова, а секретар е Иван Пешев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР