Още от 2014 г. се намираме в условията на студен

...
Още от 2014 г. се намираме в условията на студен
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Още от 2014 г. сме в студен мир

" Още от 2014 година се намираме в изискванията на " леден мир " - във връзка с употребяваните понятия и с отбранителната политика. Нашият живот към този момент е изменен и без " спусната желязна завеса ", съобщи пред Нова телевизия някогашният боен министър Ангел Найденов.

Според него е красноречиво, че НАТО е определил като опасност Русия.

" Да не използваме понятието " зложелател " във връзка с Русия. В резултат на взетите решения в Мадрид, ще има промени и в решенията в България, вземани на политическо и военнотехническо равнище. Например във връзка с частите от Алианса в осемте страни по Източния фланг, разполагане на военна и бойна техника, както и установяване на страни и на военни елементи от тях, които ще бъдат ангажирани със сигурността и стабилността на съответните страни ", счита той.

По думите му военните разноски в международен мащаб приближават два трилиона.

" Това прави по 270 $ на всеки човек на планетата. 56% са разноски на НАТО. Имаме цел за увеличение на военните разноски до 2% от Брутният вътрешен продукт до 2023 година, според решението на КСНС. В момента се движим към 1,7%. Увеличаването на средства за защита и сигурност са пренасочени от други сфери, където биха могли да бъдат употребявани. Привърженик съм на развиването на съвременни отбранителни качества, включително закупуване на ново въоръжение и техника. Не съм последовател нито на безкритичното утвърждение, нито на крайното отричане във връзка с изгонените съветски дипломати ", акцентира Найденов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР