Още няма яснота по какъв начин - присъствено или дистанционно,

...
Още няма яснота по какъв начин - присъствено или дистанционно,
Коментари Харесай

В последния момент решават как започва учебната година

Още няма изясненост по какъв метод - присъствено или отдалечено , ще стартира образователната година за учениците от междинното обучение. Това се разбра от думите на служебния министър на образованието и науката Николай Денков , който дружно с премиера Стефан Янев бяха на посещаване в Медицинския университет в София.

Ще се работи на районен принцип съгласно критериите на здравното министерство - брой инфектирани на 100 000 души в дадения регион. Все още обаче било прекомерно рано за прогнози , като с решителност от просветителното ведомство ще отговорят на въпроса преди началото на образователната година на 15 септември.

" Навсякъде, където е допустимо, ще се стартира присъствено. Гарантирали сме го за първокласниците . Ако е доста тежка обстановката - най-малко да се съберат на двора, да се видят. Ако обстановката разрешава, ще го създадем и за останалите възпитаници ", съобщи министърът.

При присъствено образование на ротационен принцип, при който едни класове учат онлайн, а други в постройката на школото, в началото отдалечено ще се образоват децата от по-големите класове - 11-ти и 12-ти.
 Слаб (2) за обществото и страната, а за децата ни – отново бутафорно обучение
Слаб (2) за обществото и страната, а за децата ни – отново бутафорно обучение

По-малко от месец преди старта на образователната година присъственото образование на децата в просветителната система от ден на ден e под въпрос

Припомняме, през днешния ден по обяд от Министерство на здравеопазването оповестиха ага основният здравен контрольор Ангел Кунчев. В тях се планува възбрана за всевъзможни всеобщи събирания, в това число и фестивали и концерти, като изключения, както за това, по този начин и при другите ограничения, се прави само при съществуване на хигиеничен документ.

Още предходната седмица просветителният министър разгласи, че се прави вероятното всички първокласници да честват първия си образователен ден в двора на учебното заведение . В това отношение може да ни попречи единствено тъмночервеният сюжет, при който 14-дневната заболеваемост надвиши 500 на 100 000 души на регионално или национално ниво.

За останалите класове, както и за към момента изясненост няма, само че упованията са разлики по райони в страната.
 Преодоляване на дефицитите от електронно образование - единствено посредством оптимално присъствено образование
Преодоляване на дефицитите от електронно образование - единствено посредством оптимално присъствено образование

Има ограничения за ограничение на образование в електронна среда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР