Още непознат на венецуелците в началото на януари, 35-годишният председател

...
Още непознат на венецуелците в началото на януари, 35-годишният председател
Коментари Харесай

Венецуела: стратегията на Гуаидо в четири ключови точки

Още чужд на венецуелците при започване на януари, 35-годишният ръководител на Народното събрание Хуан Гуаидо се самопровъзгласи за президент на мястото на Николас Мадуро и набира все по-голяма интернационална поддръжка: каква е неговата тактика?

Гуаидо се прочу с решението си да се разгласи на 23 януари за краткотрайно изпълняващ длъжността президент, което съгласно него е логическо разследване от обстоятелството, че опозицията, както и редица страни, не признават втория мандат на Николас Мадуро, почнал на 10 януари.

Ето четири основни точки от неговата тактика:

Помощ от Вашингтон

Съединените щати бяха първата страна, която призна Хуан Гуаидо за президент, придавайки му тежест, настояват специалистите.

Според политолога Хесус Кастийо-Мойеда определящо е " отношението на американското държавното управление и неговите съдружници ". То даде опция венецуелският въпрос да бъде разискван на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Вашингтон работи и във финансов проект, налагайки наказания на петролната компания " Петролеос де Венесуела " (PDVSA), която е източник на 96 % от приходите на Венецуела: Съединени американски щати замразиха нейните активи в чужбина и й не разрешиха да търгува под каквато и да било форма с американски компании.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР