Още на две места е преустановено гласуването с машини -

...
Още на две места е преустановено гласуването с машини -
Коментари Харесай

Дневникът е подправен“- предупреждение на три машини


Още на две места е прекратено гласуването с машини - в 26 РИК в Златица и в Търговище. Общо машините и секциите, в които се прекрати машинното гласоподаване и се мина към хартиено гласоподаване са 23. Това разгласи заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева на втория брифинг на Комисията по време на днешните предварителни избори.

Към 13.30 ч. в ЦИК са постъпили 6 тъжби - две за нарушавания на работата на СИК, а другите са свързани с предизборна пропаганда и социологически изследвания. Освен това в ЦИК има и 35 броя сигнали , като се обработват от членовете на СИК. От тях 17 са за пропаганда в обществените мрежи .

Избирателната интензивност е 8.89% към 11 ч. през днешния ден , само че за съпоставяне на 14 ноември на предварителните парламентарни и президентски избори изборната интензивност е била 8.59%, а на 11 юли - 11.96%.

В Кюстендил, Стара Загора и Пловдив има разменени машини в СИК в прилежащи секции, само че ще продължи гласуването . В края на изборния ден СИК ще сформират специфични протоколи в резултат на преброяването на разписките. Три са машините в страната, на която се е появила информацията " Дневникът е фалшифициран ". След като свършат изборите и машините бъдат върнати в склада, ще се направи инспекция за какво се е стигнало до такава степен .

От своя страна представителят на ЦИК Цветозар Томов показа информация по тази причина по какъв начин върви изборният ден отвън страната. Вече стартират да отварят секциите в Северна Америка и Канада , като гласуването е завършило в Нова Зеландия и Австралия. От последните две страни към този момент са пристигнали и резултатите.

Няма проблем с до момента признатите протоколи, увери Томов. Основният проблеми при откриването на секциите било в множеството отсъствия на членове на СИК по две аргументи: имало много заболели хора, а някои от хората по назначения на политическите партии не са били на мястото си .

Няма секция, която да няма нужния брой хора, с цел да не може да работи в изборния ден, акцентира Томов.

ЦИК чака напрежението да се увеличи след няколко часа, когато завършва изборният ден в Турция и още няколко страни. Томов обаче се надява ЦИК да се оправи доста по-добре, в сравнение с предходните избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР