Още ли си нямате мъркаща писана вкъщи? Представяме ви десет

...
Още ли си нямате мъркаща писана вкъщи? Представяме ви десет
Коментари Харесай

10 причини непременно да си вземете котка

Още ли си нямате мъркаща писана у дома? Представяме ви 10 безапелационни аргументи неотложно да си вземете коте!

1. Котката знае къде не е хубаво да спите

Котките усещат доста сензитивно аномалните зони в жилището. Ако сложите леглото си на такова място, няма да можете да си починете пълноценно по време на сън, излежаване и релакс. Най-вероятно ще се измъчвате от кошмари, главоболие, бодърствуване и други проблеми, свързани с недоспиването. Огледайте се къде избира да спи котката ви. Ако не желае да напуща леглото ви, даже когато вас ви няма там, може би е време да извършите малко разбъркване.



2. Общуването с котки е потребно за децата

Учените са потвърдили, че децата, които порастват, общувайки с котки, по-рядко страдат от прояви на алергия и имат по-силен имунитет (и нищо чудно при тази непрекъсната подготовка!). Затова малчуганите, които си имат у дома маца, по-рядко отсъстват от учебно заведение заради болест – приблизително към 9 дни в годината. Освен това общуването с любимеца оказва помощ на децата да развиват обществените си привички, те се оправят по-лесно със стресовите обстановки и се учат да се грижат за друго живо създание.

3. Котките ни оказват помощ да преживеем раздялата

Разводът или раздялата за някои е като дребна гибел. Стресът може да е толкоз мощен, че човек седмици наред да не е в положение да излезе от къщи. Доказано е, че котките ни оказват помощ да преживеем по-леко тези обстановки. Собствениците на писанки плачат по-малко и като цяло преодоляват по-бързо раздялата. Коткарите споделят, че беседват с любимците си, с цел да си изяснят личните си усеща. Къде по-лесно е да си поговориш с някого, който не те прекъсва и даже не ти дава отговор – котката сигурно няма да ви осъди за решенията ви и това е тип психическа поддръжка.

4. Котките ни оказват помощ да намерим новата си обич

Шах и мат, кучкари! Британци са провели допитване измежду дами, които е посочило, че 90 % от участничките са по-склонни да отидат на среща с мъж, в случай че той има домакински любим. И то котка. На такива господа дамите по-често им гласоподават доверие. А и вашата фотография с любимеца ви в „ Тиндър “ сигурно ще ви помогне да се запознаете с някой по-приятен претендент.



5. Собствениците на котки са доста умни

Да, имало е и такова изследване. Учените са открили, че хората, които държат котка у дома, показват много високо равнище на интелектуално развиване. И в това няма нищо загадъчно. Работата е там, че интелигентните хора нормално вършат сполучлива кариера, а това изисква дълготрайно неявяване от вкъщи. Котките понасят самотата доста по-добре от кучетата и даже нямат нищо срещу да отсъствате. Те сами вземат решение по кое време имат потребност от милувка. Именно поради това облекчение в грижите изключително умните експерти си взимат котки.

6. Котките лекуват

Това също е реалност. Котките освен радват окото, само че и оказват лечебно влияние върху индивида. Тези животни са способни да смъкват равнището на напрежението у стопанина си – освен поради уютното си мъркане, само че и поради непретенциозността си. Котките основават по-малко грижи и не изискват съвсем никаква занимавка. И оше нещо – галенето на котката успокоява стопанина ѝ. В резултат на това хората, които си имат котка у дома, се радват на 30 % по-нисък риск от сърдечен удар или инсулт.

7. Котките са доста положителни другари

Прието е да се счита, че кучетата са по-предани от котките. Всъщност не е по този начин. Австрийски учени са провели през 2003 година изследване, което посочило, че котката подарява стопанина си с страсти, сходни на леко влюбване. Писаните помнят проявената към тях доброта и постоянно дават отговор на нея с положително – въпреки от време на време не незабавно. Освен това тези животинки са се научили през вековете на другарство с индивида да издават характерни звуци – нещо сред мъркане и плач на дете. Тъй като мозъкът ни е програмиран да откликва на детските потребности, ние не сме способни да откажем на котката, когато тя ни желае нещо.



8. Котките приказват доста за самите вас

Изборът на домакински любим зависи от особеностите на нашата душeвност. Стопаните на кучета най-често са екстроверти, те обичат общуването, купоните и празненствата. Коткарите нормално са по-спокойни и са интроверти. Те по-рядко са склонни да манипулират хората, държат се по-скромно и доста ценят доверието – те са признателни, в случай че им се доверявате, само че самите те се доверяват доста мъчно.

9. Котките могат да ви спасят живота

Котките имат известност на доста егоистични същества, само че в действителност не са. Често се е случвало котка да избави живота на стопанина си. В американския щат Монтана котка събудила притежателите си, когато у дома имало приключване на газ. Пожарникарите по-късно прецизирали, че в случай че не били взети навременни ограничения, е можело да се стигне до гърмеж. Друга котка безусловно предиздвикала стопанката си да отиде на доктор, заради което дамата на два пъти била диагностицирана с рак на гърдата на ранен етап. Друг котарак-герой даже бил почетен с орден – той ловил плъховете на английски боен транспортен съд, даже когато бил съществено ранен. В продължение на над 100 дни той пазел продоволствията на екипажа и починал, малко откакто корабът достигнал сушата.

10. Котките са идеалните домашни любимци

Да гледаш котка нормално излиза по-евтино, в сравнение с да гледаш куче. Котките ядат по-малко, нямат потребност от подкастряне, не унищожават играчките си толкоз бързо, колкото кучетата. Освен това маците не предизвикват стеснение на съседите – вашата писана надали ще вие тъжно, до момента в който сте на работа, нито ще лае мощно, чувайки стъпки в коридора. Няма потребност да разхождате котката в парка и да събирате екскрементите ѝ в торбичка. Писаната няма да надъвче обувките или книгите ви и можете да играете с нея, без да ставате от дивана. Освен това котките са доста занимателни. Вижте единствено тази муцунка!
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР