Още когато започна тази епидемия, казахме, че ще спечелим тази

...
Още когато започна тази епидемия, казахме, че ще спечелим тази
Коментари Харесай

НОЩ сезон 2: Ограничете пътуванията до област Благоевград и Търговище,има много заразени

Още когато стартира тази зараза, казахме, че ще спечелим тази борба с разсъдък и дисциплинираност. Колкото повече време минава, виждаме разколебаване в хората във връзка с дисциплината. Това съобщи здравният министър проф. Костадина Ангелов на брифинг на Министерство на здравеопазването и Националния действен щаб.

Той акцентира, че съгласно броя на инфектираните в страната се следи наклонност на повишаване на новозаболелите. Според него здравната система разполага с кревати на национално равнище.

" Ако разгледаме нещата по области, ще забележим, че започваме да усещаме усложнения. Те се дължат на няколко съществени неща. Първото - българите сме рационални хора, само че не всички съблюдаваме ограниченията, каквито са написани. Нашите ограниченията са задоволително леки. Най-важната от тях е носенето на маски. Тъй като следим неналичието на дисциплинираност и неспазването на тези ограничения, ще завишим контрола ", разгласи Ангелов.

Контрол ще се реализира всекидневно, даже и през нощ та, от всички институции тук-там, където има скупчване на хора. В това число влизат моловете, нощ ните клубове, заведенията.

" По отношение на числата - 1380 са приети в болница, 67 са в интензивни отделения. Към днешна дата имаме 19% претовареност от леглата за пациенти, които имат потребност от лекуване без дихателна реанимация и 6% за пациенти в тежко положение и с потребност от дихателна реанимация ", разгласи още здравният министър. 

Проф. Ангелов акцентира, че инфектираните медицински чиновници досега са 1440. За последното дено нощ ие случаите на новозаразени медици са 25. 394 са дейните случаи на медици, от тях на домашно лекуване са 327, в лечебни заведения са 60, сподели още Ангелов. Само 7 са в интензивни отделения. Излекуваните медици досега са 1030, умрелите - 16.

В две области - Благоевград и Търговище, има заболеваемост над 120 индивида на 100 000. Здравният министър прикани да не се пътува до тези области, в случай че не е неотложно.

Доц. Ангел Кунчев показа данни за епидемичната обстановката в Европа и у нас.

„ Епидемичната обстановката в Европа за 14-дневен интервал, макар сериозният растеж в България, демонстрира, че ние продължаваме да не сменяме мястото си. Към този миг сме на 22-ро място от 30 страни. На 5-то място сме на Балканите, като и тук няма смяна. Смъртността е 1.56 на 100 хиляди, което ни дава 8-мо място в Европейски Съюз. Всички тези данни са на база статистиката за последните две седмици ”, съобщи доцент Ангел Кунчев.

По негово мнение не се обрисуват промени по отношение на възрастовата конструкция на хората, които дават позитивен резултат. Броят на позитивните случаи пък не водил до огромно увеличение при смъртните, които също се усилват, само че с много по-малки темпове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР