Още когато се въведе таксата за пренос на газ казах,

...
Още когато се въведе таксата за пренос на газ казах,
Коментари Харесай

Ангелов: Таксата за пренос на газ бе въведена заради Шенген

Още когато се вкара таксата за транспорт на газ споделих, че тя е въведена тъкмо поради Шенген, с цел да покажем на Австрия и на Унгария, че както те могат да постановат несъгласие, по този начин и ние можем. Ако двете страни ни пуснат в Шенген ние бихме могли да премахнем таксата. Николай Денков също внимателно направи връзката сред таксата и Шенген. Това сподели Георги Ангелов, старши икономист от „ Отворено общество “, в студиото на „ Денят онлайн “ по.

Все още имаме късмет за бюджет при започване на годината, уточни специалистът. Не е значимо да има доста вложения в бюджета, а те да се случат, добави той. Оказва се, че е по-лесно да се намерят парите, в сравнение с те да бъдат изхарчени, счита Ангелов. Положителен образец, обаче, е метрото в София, добави той. По негови думи общините първо би трябвало да изготвят плановете си, след което да търсят пари от страната. Ако в този момент се одобри бюджетът изчезва риска при частния бизнес, сподели икономистът.

Спокоен съм за годишната план-сметка, съобщи Ангелов.
По негови думи и да желаеме не можем да търсим вложители, които оферират доста работни места, тъй като поради ниските заплати няма служащи. Единственият излаз е да привличаме вложители с висока добавена стойност, уточни специалистът. Има доста браншове в промишлеността, в които също може да се вършат нови вложения, счита той.

Инфлацията е паричен феномен, евентуално Българска народна банка ще би трябвало да приложи ограничения, с цел да се успокоят темповете на напредък на кредитирането, приключи гостът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР