Още избори: В Софийския университет започва кампанията за нов ректор.

...
Още избори: В Софийския университет започва кампанията за нов ректор.
Коментари Харесай

Още избори: В Софийския университет започва кампанията за нов ректор

Още избори: В Софийския университет стартира акцията за нов ректор. Кандидати за поста са четирима учени от Алма матер. Това са акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. доктор Климент Найденов, проф. доктор Георги Вълчев и на проф. дпн Милен Замфиров. От през днешния ден стартират срещите им с академичната общественост.

Съгласно член 28, алинея 3 от Правилника за устройството и активността на Софийския университет, „ претендентите за ректор огласяват своите стратегии пред академичната общественост, както и пред Общото заседание “.

На всеки претендент се дават идентични условия за показване и разискване на програмата му. Редът на представянето се дефинира посредством чоп, който беше изтеглен в наличието на доцент доктор Камелия Цолова – ръководител на Комисията по предложенията за органи на ръководство и надзор в Софийския университет, и заместник-председател – доцент доктор Валери Колев.

Според него първи с академичната общественост през днешния ден ще се срещне проф. дпн Милен Замфиров. На 7 ноември програмата си ще показа проф. доктор Климент Найденов; акад. проф. дфзн Николай Витанов – на 8 ноември и проф. доктор Георги Вълчев – на 9 ноември.

Срещите на академичната общественост с претендентите за ректор ще са в аулата на Софийския университет от 17:00 ч.

На 22 ноември 2023 година Общото заседание на Софийския университет ще избере еднолични и групови органи на ръководство и надзор на Софийския университет.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР