Още едно въздушно нападение срещу Киев, 13-то поред от началото

...
Още едно въздушно нападение срещу Киев, 13-то поред от началото
Коментари Харесай

Ново ракетно нападение срещу Киев, тежка нощ в Днипро, взрив в руския Краснодар

" Още едно въздушно нахлуване против Киев, 13-то подред от началото на май! И както постоянно, през нощта ", заяви администрацията в Телеграм акаунта си. Според него крилатите ракети са били изстреляни от стратегически бомбардировачи Ту-95МС в региона на Каспийско море.

" По предварителна информация всички противников цели във въздушното пространство на Киев са открити и унищожени ", добави администрацията.

В ежедневната си утринна актуализация украинската администрация заяви за 55 съветски набези през миналото денонощие. " Ракета С-300 е поразила язовир в региона на Карловка в Донецка област " (изток), заяви генералният щаб. " В резултат на това има огромна заплаха от наводнение на близките обитаеми места ".

Много тежка нощ преживяха жителите в региона на Днепропетровск след съветска офанзива с ракети и дронове, заяви ръководителят на Днепропетровската ОВА Сергей Лисак. По думите му в Днепър са потърпевши две къщи и кола. Горели са две частни предприятия. Преди това над региона са били свалени 5 крилати ракети и 6 дрона камикадзе Шахид.

" Последиците от съветската офанзива можеха да бъдат доста по-лоши, в случай че не беше нашата невероятна противовъздушна защита ", написа той в Телеграм.

През нощта имаше мощни детонации и в съветския град Краснодар, който се намира на 330 км от фронтовата линия в Украйна. Според локални разпръснати хора те са били най-малко две и са се чули над центъра на града сутринта. Според някои известия градът е бил нападнат от дронове.

Оперативният щаб на ФСБ в Краснодарския край удостовери, че в центъра на Краснодар в региона на улица " Морска " се е случил случай. Оперативният щаб твърди, че няма потърпевши, само че повече детайлности не се оповестяват.

Телеграм-каналът Baza разгласява и видео, снимано от локални поданици, на гърмеж и дирек от пушек, вследствие вероятно на дрон и фотография на постройката на мобилен оператор, вероятно развален от отломките му.

Тази нощ и губернаторът на Ростовска област, тази нощ заяви за свалена украинска ракета от системата за противовъздушна защита. По данни на управляващите това се е случило в региона на град Морозовск, който е ситуиран на към 150 километра от границите на Луганска област.

Украинските военни не разясняват на този стадий ударите. Киев декларира, че не нанася удари по съветска територия.

Междувременно бойци от съветската частна войска " Вагнер " не престават да управляват централната част на Бахмут. Соред изказванията на Пригожин предаването на цялостния надзор на града на съветската войска би трябвало да приключи до 1 юни.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви, че паравоенната група е отстъпила позициите на съветската армия в покрайнините на града. Киев отхвърля Бахмут да е паднал. Според Маляр украинските елементи не престават да управляват дребна част в югозападната част на града.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати ген. Майк Мили сподели, че Русия няма да реализира военна победа против Украйна .

Първоначалните стратегически цели на Русия, в това число свалянето на държавното управление в Киев, " не са постижими по боен път, те няма да бъдат осъществени ", сподели ръководителят на Съвета на шеф щабовете на американските въоръжени сили след онлайн конференция на над 50 подкрепящи Киев страни във формата " Рамщайн ".

В същото време в Украйна има стотици хиляди съветски бойци, което прави задачата на Киев да си възвърне цялата територия малко евентуална " в близко бъдеще ", сподели той.

" Това значи, че боевете ще продължат, ще бъдат кървави, ще бъдат тежки . И в някакъв миг двете страни или ще договарят за споразумяване на въпроса, или ще стигнат до боен излаз. "

" Мащабно начинание ", назова Марк Мили образованието на украински водачи на изтребители Ф-16. Дания и Нидерландия ще са водещите страни в плана, като финансиране ще се търси и от съдружници, които не разполагат с Ф-16.

Съединените щати са отпред на напъните за интернационална поддръжка за Украйна, като бързо сътвориха коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия през февруари 2022 година и координираха помощта от десетки страни.

Като цяло поддръжниците на Украйна са дали близо 65 милиарда $ помощ за сигурността на страната, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин преди онлайнсрещата във формат " Рамщайн ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР