Още една страна от НАТО предупреждава за потенциална война с

...
Още една страна от НАТО предупреждава за потенциална война с
Коментари Харесай

Путин настъпва към България!: Близка до нас съседна страна предупреди за потенциална война с Русия

Още една страна от НАТО предизвестява за евентуална война с Русия. В четвъртък Румъния се причисли към възходящия лист на страните от НАТО, в които почитан чиновник предизвестява за евентуална война с Русия.

Генерал Георги Влад, шеф на защитата на Румъния, съобщи по време на изявление за Europa Liberă România – осведомителна работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода – че страната му сега не е готова за вероятността за война с Русия.

И предизвести, че би трябвало да се отнасяме съществено към сходна опасност.

Предупреждението на Влад последва изявлението на военачалник Патрик Сандърс, шеф на армията на Обединеното кралство, от предходната седмица, в което той прикани английските управляващи да се приготвят за всеобща готовност заради опцията актуалният спор на Русия в Украйна да се популяризира и в други страни.

Преди Сандърс да направи мненията си, немският министър на защитата Борис Писториус съобщи в изявление, оповестено на 19 януари, че съветско нахлуване против НАТО може да се случи в границите на идващите „ пет до осем години “. А холандският адмирал Роб Бауер съобщи предишния месец, че НАТО би трябвало да бъде в бойна подготвеност.

Руската федерация се е трансформирала в проблем за международния ред, за демокрацията “, съобщи Влад пред Europa Liberă România.

„ Всъщност това е съветска война с демократичния свят. Това не е война с Украйна. “

За опцията съветският президент Владимир Путин да стартира война на друго място Влад съобщи, че „ популацията на Румъния, както и цялото население на Европейския съюз, на Европа, би трябвало да бъде обезпокоено “.

„ Ако той [Путин] завоюва в Украйна, главната цел ще бъде Република Молдова. Ще станем очевидци на напрежение в Западните Балкани “, продължи той. „ Повече от уверен съм, че политиката на президента Путин ще ескалира в близко бъдеще “.

Говорейки за отломките от съветски дрон, които паднаха в Румъния през септември, Влад съобщи, че страната му „ няма бойни системи “. И добави, че би трябвало да се одобряват правни промени за Румъния. За да може по-добре да се осуетяват офанзивите с дронове.

Влад уточни неналичието на наложителна военна работа в страната си като причина за това, че тя не е подготвена за бойни дейности. И предложи да се вкара непринудено главно военно образование за мъже и дами на възраст до 35 години.

Румънският военачалник също по този начин прикани страните от НАТО да обмислят въвеждането на доброволна военна работа. Както и съдружниците от НАТО да усилят запасите си от оръжия.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано тази седмица назова НАТО „ опасност “ за Русия. Преди да добави, че може да има отговор на последните дейности, подхванати от алианса.

Коментарите му пристигнаха, когато беше запитан за военното обучение на НАТО „ Steadfast Defender 2024 “. В интервенцията на алианса, която стартира предходната седмица, вземат участие към 90 000 военнослужещи. От 31 съдружници на НАТО и Швеция.

„ Разбира се, че НАТО е опасност за нас. Така се отнасяме към нея и непрекъснато подхващаме подобаващи ограничения, с цел да се оправим с нея “, съобщи Песков.

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР