Още една присъда на политик от високо равнище, произнесе Наказателният

...
Още една присъда на политик от високо равнище, произнесе Наказателният
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър на Македония също влиза в затвора

Още една присъда на политик от високо ниво, произнесе Наказателният съд в Република Македония. Под ударите на закона този път попадна някогашният министър на вътрешните работи на страната Гордана Янкулоска.
Тя получи през днешния ден присъда от шест години затвор, като част от делото за пазаруването на първокласен брониран мерцедес С 600, известно под името " Танк ", заяви МИА.
Янкулоска не е участвала на произнасянето на присъдата, тъй като е майка на тримесечно бебе. Именно поради бременността й, процесът против нея се водеше настрана, като започва към края на август, откакто тя роди.
Преди нея по същото дело беше наказан и някогашният министър председател на страната Никола Груевски, който получи ефикасна присъда от две години затвор.
За отговорен беше приет и някогашният заместител министър във вътрешното министерство на Македония Гьоко Поповски, който в началото беше наказан на 6,6 години затвор.
Двамата апелираха решението в Апелативния съд, който в петък заяви, че жалбата на Груевски е отхвърлена, а присъдата на Гьоковски бе понижена на четири и половина години затвор.
На 23 май тази година Наказателният съд в Скопие осъди двамата, по обвиняване за пазаруване на първокласен " Мерцедес " на стойност 600 000 евро. Никола Груевски получи присъда като подбудител за осъществяване на закононарушението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР