Още една от рок легендите на Пловдив ни напусна днес.

...
Още една от рок легендите на Пловдив ни напусна днес.
Коментари Харесай

Напусна ни и рок легендата Светлозар Нецов-Заро

Още една от рок легендите на Пловдив ни напусна през днешния ден. Няколко часа след саксофониста Господин Господинов е умрял и неговият сътрудник и непосредствен другар Светлозар Нецов – Заро. Легендарният басист си е отишъл на 67 години. Трагичната вест още веднъж заяви Ванко Филибето в профила си във Facebook.

Светлозар Нецов е роден на 19 декември 1954 година в Димитровград, където родителите му работели по систематизиране. После се трансферират в Пловдив и Заро израства под тепетата. Изключван е от три съществени учебни заведения заради „ добър характер” и „ отличен успех”. В трети клас стартира да свири на акордеон, по-късно на цигулка. По китарата се пали в шести клас и с момчетата от квартала вършат първата си група Four Hills.



Преломен миг е запознанството му с вокалиста Стефан Костов – Тето. Благодарение на него се качва на сцената в пловдивското шоу и става част от емблематичните за времето музиканти като Личо Стоунса, Ванко Филибето, Георги Алаинов - Алаина, Господин Господинов – Чоко, Чавдар Георгиев – Чарли, Иван Енев – Ванкиша, Едуард Закеосян – Еди.

От 1986 година си вади хляба като професионален диджей в България и Норвегия. След измененията бе разкрил клуб в Пловдив и до последния си мирис живееше с музиката.

„ В Пловдив има някаква суперенергия, която другаде я няма. Не зная от кое място идва, може би от многото цивилизации, които са минали през този град. Тук се свири по различен начин”, споделяше Заро.

Екипът на TrafficNews изрича откровени съболезнования към околните на Светлозар Нецов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР