Още един руски изтребител бомбардировач Су-34 е бил свален в

...
Още един руски изтребител бомбардировач Су-34 е бил свален в
Коментари Харесай

Киев: Минус още един вражески изтребител Су--34

Още един съветски изтребител бомбардировач Су-34 е бил свален в източната част на Украйна, оповестява Укринформ, като се базира на известие в Telegram от командващия Военновъздушни сили на страната Николай Олещук.

" Минус още един Су-34 в източна посока! Вчера съветските водачи съумяха да се измъкнат от нашите ракети, само че това няма да е постоянно по този начин. Затова поучавам окупаторите да се виждат с околните си преди всеки полет, за всеки случай. Защото кой знае дали този път ще имат шанс или не “, написа той.

Командирът на Военновъздушни сили благодари на всички за " свършената работа “, без да привежда спомагателни детайлности за свалянето на съветската машина.

Агенцията напомня, че сутринта на 17 февруари елементи на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) унищожиха два съветски изтребителя-бомбардировача Су-34 и един изтребител Су-35. Тези самолети са обстрелвали украински позиции със зенитни ракети.

Два дни по-късно ВСУ оповестиха за свалянето на още два съветски самолета. Според главнокомандващия армията военачалник Александър Сирски са били изумени изтребителите-бомбардировачи Су-34 и Су-35С.

На 21 февруари Военновъздушни сили унищожиха още един изтребител-бомбардировач Су-34. А на 23 февруари бе обявено за свалянето на съветски аероплан за далечно радиолокационно разкриване А-50.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР