Още един журналист бе убит в Мексико, информира Алджазира. Това

...
Още един журналист бе убит в Мексико, информира Алджазира. Това
Коментари Харесай

Поредно убийство на журналист в Мексико

Още един публицист бе погубен в Мексико, осведоми Алджазира. Това е осмото ликвидиране от началото на годината . Инцидентът провокира опасения за сигурността на публицистите в страната.

Армандо Линарес беше убит в къща в град Зитакуаро в щата Мичоакан, оповестиха от офиса на основния държавен прокурор.

Убийството на Линарес се случи шест седмици след убийството на сътрудник му Роберто Толедо от същия вестник " Монитор Мичоакан " . Именно Линарес разгласи гибелта на Толедо на 31 януари във видео, оповестено в обществените мрежи.

Мичоакан от дълго време е сломен от войни сред мощни банди, борещи се за надзор върху пазара на противозаконни опиати.

От полицията към момента търсят претекст за убийството .

След гибелта на Толедо, Линарес съобщи, че е получил няколко смъртни закани, откакто се е записал в държавна стратегия за отбрана на публицистите.

Запитан кой съгласно него стои зад заканите, Линарес сподели, че " те се показват за въоръжена група, показват се за незаконна тайфа.

Престъпниците в Мексико постоянно настояват, че са част от някой наркокартел, с цел да всяват боязън у жертвите си , без значение дали в действителност са или не.

" Имаме проведена престъпност, както в останалата част от страната, и Монитор работи по доста въпроси като противозаконната сеч, като се има поради, че сме покрай резервата на монарха ", сподели Линарес при започване на февруари. " Писахме доста за противозаконната сеч, а също и за доста въпроси като корупцията в общинската администрация. "

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопез Обрадор реагира яростно на международните рецензии за убийствата. Той добави, че държавното управление проверява всички убийства.

Пресгрупи настояват, че ежедневните рецензии на Лопес Обрадор към публицисти, които той назовава " консерватори " и " наемници ", ги вършат по-уязвими към принуждение .

Журналистите постоянно са цели на наркокартелите в Мексико, които се стремят да сплашат и манипулират отразяването на техните действия и техните противници.
 Мексиканските публицисти на митинг след убийствата на кореспонденти
Мексиканските публицисти на митинг след убийствата на кореспонденти

Мексико е считана за една от най-опасните страни в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР