Още един горски пожар бушува в Благоевградско. Пожарът е пламнал

...
Още един горски пожар бушува в Благоевградско. Пожарът е пламнал
Коментари Харесай

Още един горски пожар бушува в Благоевградско

Още един горски пожар бушува в Благоевградско. Пожарът е горящ над село Горно Краище, община Белица и е на територията на "Държавно горско стопанство Елешница ". Гори 35-годишна борова гора, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Югозападно държавно дружество /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов.

Около 50 индивида са взели участие в гасенето, прави се организация битката с огнената буря да продължи и на следващия ден.

От ЮЗДП оповестиха, че гората е изкуствено залесена от локални поданици с противоерозионна цел. Огънят се разраства бързо поради мощния вятър в региона. Теренът е тежък, като екипите с бензиномоторни триони проправят просеки и с тупалки и лопати се пробват да лимитират разпространяването на пламъците.

Продължава и битката с пожара, който обхвана към 500 декара от Национален парк "Рила " над симитлийското село Долно Осеново, сподели още инж. Дамян Дамянов. Днес в гасенето са взели участие 185 индивида, а два хеликоптера са обливали пламъците. Можем да кажем, че пожарът е стеснен, засегнал е в огромната си част треви и шубраци, като няма съществени вреди на горски масиви, добави шефът на ЮЗДП.

Гасенето ще продължи и на следващия ден, още веднъж ще се включат над 180 индивида. Предвижда се чиновниците на горските стопанства да проправят път за противопожарните коли и да не се наложи потреблението на хеликоптери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР