Още е предмет на разговори кой ще е новият външен

...
Още е предмет на разговори кой ще е новият външен
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не мисля, че избори ще доведат до някаква по-позитивна ситуация

Още е предмет на диалози кой ще е новият външен министър. Желанието на ПП-ДБ е това да е Николай Денков. Надявам се това нажежаване на пристрастеностите да улегне и в по-спокоен звук да продължат полемики. Това съобщи в „ Събуди се ” по NOVA Никола Минчев от ПП-ДБ. По думите му тематиката не би трябвало да пречи на попълване на регулаторите, както и продължаващите промени в Закона за правосъдната власт.

„ Не съм споделил, че отстъпваме, просто споделям, че другите цели за мен са извънредно значими ”, съобщи Минчев. Той аргументира желанието им Николай Денков да е външен министър с думите, че в противоположен случай огромна част от външната политика на страната ще е съсредоточена в ръцете на ГЕРБ-СДС.

„ Искаме след ротацията както и ГЕРБ-СДС, по този начин и ние да имаме опция по институционален път да работим, тъй като се получава тази централизация на външен допир извънредно в ГЕРБ-СДС ”, съобщи Минчев.

Той регистрира, че в декларацията за взаимно ръководство не е записано кой какъв сектор ще получи след ротацията.  Минчев изрази очакване единствените идни избори да бъдат тези за Европейски парламент.

„ Не мисля, че избори ще доведат до някаква по-позитивна обстановка или болшинство, което ще очертае по-лесно ръководство ”, съобщи Минчев.

Според него от резултатите на държавното управление и болшинството в Народно събрание ще зависи дали ще има и друга ротация след тази през март.

Минчев сподели още, че сега не е фокус на работа подписването на съдружно съглашение.  Той добави, че чака минимални промени в състава на Министерския съвет. „ Не мога да кажа съответни имена, до момента в който всичко не е контрактувано и официализирано ”, съобщи Минчев.Той съобщи, че чака идната седмица да бъде първото съвещание на комисията, която да откри обстоятелствата и събитията към убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Минчев е ръководител на новосформираната комисия. Той разяснява, че вътрешният министър Калин Стоянов ще бъде поканен да осведоми депутатите по случая. „ Той е някогашен шеф на ГДБОП, тъй че и по тази линия може да даде спомагателна информация, той ще бъде канен, Борислав Сарафов също. На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде поканен за чуване в комисията, Минчев съобщи: „ Може да бъде поканен, той е депутат, и самичък може да пристигна ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР