Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство

...
Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство
Коментари Харесай

Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското по бокс

Още двама българи се класираха за четвъртфиналите на Европейското състезание по бокс за младежи до 22 години в Румъния. Боян Асенов победи във втория кръг Жордан Родригес от Франция с 4:1 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 29:28, 28:29) в категория до 56 кг. Следващият противник на Асенов ще бъде Николай Шах от Беларус, а при победа той ще си подсигурява минимум бронзов орден.

При 81-килограмовите Благой Найденов се оправи с 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 29:28, 30:27) с Джабраил Елеков от Азербайджан и чака мач против Атанасиос Казакис (Германия). Така България ще взе участие с по четирима мъже и дами на четвъртфиналите, които ще се проведат през днешния ден и на следващия ден. Първа на кръга по-късно следобяд ще се качи трикратната европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова, която ще боксира против ирландката Шанън Суийни при най-леките до 48 кг.

При 57-килограмовите Пламена Иванова, която ще спори за място на полуфиналите с представителката на домакините Кристина Косма. В категория до 60 кг Аслъхан Мехмедова ще има за съперничка французойката Белинда Лимука, а Мелис Йонузова ще се боксира против Мериам Джабраилова от Азербайджан на четвъртфиналите при 69-килограмовите. Във вечерната сесия са мачовете при мъжете, като от българите на кръга ще се качи единствено двукратният европейски отличник Даниел Асенов. В категория до 52 кг той ще срещне германеца Тарик Ибрахим Омар, а мачът се чака да стартира малко преди 19.00 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР