Още два дни остават на партиите, за да регистрират листите

...
Още два дни остават на партиите, за да регистрират листите
Коментари Харесай

Кои партии обявиха водачите си на листи за вота на 2 април?

Още два дни остават на партиите, с цел да записват листите си за идните избори. Това през днешния ден направиха от ГЕРБ-СДС. От обединенията, които участваха в последния парламент, още не са оповестени публично водачите на обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

След като две години не съумяха да влязат в Народното събрание, след четири предварителни избора, на петите Вътрешна македонска революционна организация се отхвърлиха да вземат участие. Те оповестиха, че ги бойкотират с акция " Не поддържам никого ". От Има Такъв Народ пък, откакто не се класираха за последния парламент, този път са оптимисти, че ще минат 4-процентната преграда.

ГЕРБ-СДС се записаха по места с листите си със самочувствието на тим в добра кондиция, който отива на избори за победа. Явяват се на избори с упоритостта да има парламент и постоянно държавно управление. Имат разновидности, които могат да предложат на останалите обединения.

" Различия сигурно имаме с всички, само че в последна сметка ние сме длъжни да стартираме да търсим точките на единодушие. Докато не стартираме да вършим това, ще продължим да вършим едно и също както към този момент две години, а през това време България загуби най-ценното, което може да загуби едно общество, а това е времето. Две години ние не направихме нищо ", съобщи Тома Биков, ГЕРБ-СДС.

Според Атанас Атанасов от коалиция " Продължаваме Промяната - " Демократична България " ГЕРБ работят за политическа неустойчивост. Смята, че задачата на ГЕРБ е преди локалните избори да няма устойчива власт, с цел да направи опит Борисов да задържи феодалните владения.

" Ако ГЕРБ е първа политическа мощ несъмнено е, че отиваме на избори на есен. Това би трябвало да е ясно. Именно поради този проект на Борисов на изтощение на съперника, влачене на политическия развой, с цел да може преди изборите да няма устойчива власт ", добави Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " евентуално ще разгласи листите си на следващия ден. От " ИТН " са уверени, че ще съумеят да влязат в идващия парламент.

Стана ясно, че водачът на партията Слави Трифонов ще е лидер на листите в Благоевград и Стара Загора, само че още не знаят дали ще стане народен представител.

" Слави Трифонов в никакъв случай не е абдикирал от уговорката, заставайки отпред на политическа партия. Дали ще бъде народен представител - дано минат изборите. Ще минем 4-те %, тогава ще се вземе това решение ", добави Тошко Йорданов, " ИТН ".

В навечерието на старта на предизборната акция Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че няма да вземат участие в тези избори поради външен напън във вътрешнополитическите решения на България.

" Две години всички сме очевидци на един успех на политически нарцисизъм и обърканост. Две години политическите партии се занимават със себе си със личното си оцеляване, със личните си сметки на фона на галопираща инфлация, наближаваща война, мигрантска рецесия и празненство на монополите ", сподели още Милен Михов.

Вътрешна македонска революционна организация са взели решение да изразят своя митинг против това с агитиране за гласоподаване с опцията " не поддържам никого ". А другояче крайният период за регистрациите на листите на партиите изтича след 2 дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР