Още днес ще бъде внесено ново предложение от Продължаваме промяната,

...
Още днес ще бъде внесено ново предложение от Продължаваме промяната,
Коментари Харесай

Още един вариант за изплащане на парите на пътищарите

Още през днешния ден ще бъде импортирано ново предложение от " Продължаваме промяната ", по силата на което да бъдат изплатени 50% или над 600 милиона лв. от дължимите от страната към пътния бранш средства. В него обаче ще има промени .

Това се разбра от изявление на народния представител Настимир Ананиев в коридорите на Народното събрание.
 Пътните компании ще получат парите си, увери Гуцанов от Българска социалистическа партия
Пътните компании ще получат парите си, увери Гуцанов от Българска социалистическа партия

Два са методите да се позволи създалата се патова обстановка - посредством решение на Народно заседание или посредством разпореждане на Министерски съвет

Казусът е следният - откакто най-вече упорстваха за бързо погашение на 50% от дължимите от страната средства към пътните компании и 100% от парите към фирмите, поставящи маркировка, знаци и така нататък, от партията на Слави Трифонов " ИТН " гласоподаваха срещу на инфарктно среднощно съвещание в четвъртък, като с техните и гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи предлагането не бе признато.

Причината - смяна в последния миг на въпросното предложение от страна на вносителите от " Продължаваме промяната " останалата част от сумите, с които " виси " страната към пътния бранш не да бъдат плащани със глоба на Министерския съвет след приключването на инспекция от страна на междуведомствена комисия за нарушавания, а след решение на Народното събрание . Противозаконно е Народното събрание да взима такива решения , считат от Има Такъв Народ.
 Парламентът не одобри АПИ да заплати на пътните компании
Парламентът не одобри АПИ да заплати на пътните компании

Блокираха обещанието на Кирил Петков да заплати на пътищарите

" Днес внасяме друго предложение, тъй като въпросът е доста сериозен. Предложението ще бъде близо до това, което получи най-вече поддръжка , само че не мина през зала ", разяснява Ананиев, само че отхвърли да посочи какви ще са корекциите, които го вършат точно " близко ", а не " идентично ".

Готвят се и ударни дейности по въпроса. " Още във вторник може да го включа в комисията (по районно развиване и благоустройство - бел. ред.) и в случай че успеем да осигурим болшинство да се гласоподава още идната седмица ", даде обещание депутатът.
 Камарата на строителите в България поддържа настояванията на ББК
Камарата на строителите в България поддържа настояванията на ББК " Пътища "

Браншът упорства страната да се разплати с компаниите в бранша

Ананиев обаче към момента е на мнение, че изплащането на останалите 50% към бранша би трябвало да се изплащат след решение на Народното събрание , което точно е точката, по която са разликите с Има Такъв Народ.

" Говорим за ужасно доста пари на данъкоплатците , които би трябвало да бъдат изразходвани отговорно и Народното събрание да бъде поръчител за това ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР