Още днес да бъде отстранена техническата невъзможност и хората, преболедували

...
Още днес да бъде отстранена техническата невъзможност и хората, преболедували
Коментари Харесай

Добра новина! Зелен сертификат и за повторно изкаралите COVI...

Още през днешния ден да бъде отстранена техническата неспособност и хората, преболедували Коронавирус два пъти, да могат да получат втори документ за това.

Тази поръчка даде зам.-здравният министър Александър Златанов пред Българска национална телевизия, като изясни, че се работело върху премахване на проблемите, които не разрешават това да се случи сега.

За новите лекарства против Коронавирус зам.-министър Златанов сподели, че България работи върху това те да бъдат налични още през декември, като посочи, че в началото те ще са безвъзмездни за хората.

От нови ограничения потребност няма, към този момент сме минали пика на тази вълна, сподели той.

Обясни обаче, че продължаваме да даряваме и препродаваме ваксини на други страни, като следва да дарим на Босна и Херцеговина. Досега имаме 3-4 дарения и толкоз продажби, посочи още той.

По проблема с шефа на болница " Лозенец " доцент Радосвет Горнев, който беше упрекнат от КПКОНПИ в спор на ползи, Златанов съобщи, че той не е отхвърлен от поста си, че инспекциите не престават и че към възможни дейности можело да се пристъпи едвам, когато има дефинитивни решение.

" Твърде рано е по един сигнал, че има нарушаване, да се подхващат фрапантни ограничения ", сподели Златанов.

А за освобождението на сътрудника му - доктор Димитър Петров, Залатанов съобщи:

" В края на мандата съвсем всички си тръгваме, обикновено е. Специално за него не мога да кажа - ние се назначаваме и освобождаваме от премиера.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР