Още четири кораба с храни трябва да отплават днес от

...
Още четири кораба с храни трябва да отплават днес от
Коментари Харесай

Още четири кораба с храни трябва да отплават днес от украински пристанища

Още четири кораба с храни би трябвало да отплават през днешния ден от украински пристанища. Снощи транспортен съд под флага на Барбадос стана първият задграничен кораб, на който съветският военен флот разреши да дебаркира на украинския бряг от началото на войната на 24 февруари.

От Киев насочиха към Москва следващите обвинявания, свързани с атомната централа в Запорожие.

Рисковете от пожар и приключване на радиоактивни субстанции поради стрелбата в региона на Запорожката нуклеарна централа, която се намира под съветски надзор, провокираха съществени терзания в Международната организация за атомна сила. Тя прикани да ѝ бъде позволено да изпрати собствен екип на място. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел окачестви " военните дейности на Русия в региона на Запорожката АЕЦ като съществено и безконтролно нарушаване на разпоредбите за нуклеарна сигурност ".

Киев и Москва си насочиха взаимни обвинявания за обстрела от петък наоколо до един от реакторите на централата.

Русия употребява атомната електроцентрала в Запорожие за гнет, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Той регистрира триумфи на украинската войска в заличаване на логистиката и тиловите бази на съветските сили:

" Руската войска няма да промени тактиката са. Нашествениците знаят, че губят в директни борби. Затова врагът разчита на артилерия и на цялостен обстрел. През тази седмица Въоръжените сили на Украйна реализираха високи резултати в унищожаването на логистиката на съветската войска ".

Първият търговски транспортен съд под непознат байрак, получил позволение да влезе в Украйна, ще бъде претрупан със зърно в Черноморск и ще му бъде разрешено да отплава, заяви министърът на инфраструктурата Олександър Кубраков. Съгласно Истанбулското съглашение, от 22 юли от Украйна към този момент отпътуваха 4 кораба с десетки хиляди тонове храни. Днес от Одеса и Черноморск би трябвало да тръгнат още четири плавателни съда с над 160 хиляди тона продоволствия. Властите оповестиха, че възнамеряват до две седмици те да бъдат към този момент от три до пет всеки ден и да бъдат изнасяни по три милиона тона зърно на месец.

Примирието към черноморските пристанища не въздейства на бойните дейности, които не престават без спиране в Източна и в Южна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР