Още 74 контейнера с отпадъци на пристанище Варна Запад ще

...
Още 74 контейнера с отпадъци на пристанище Варна Запад ще
Коментари Харесай

Връщат в Италия още 74 контейнера с боклук

Още 74 контейнера с боклуци на пристанище " Варна Запад " ще бъдат върнати в Италия по искане на две транспортни компании. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. Контейнерите, получени в края на предходната година, са с 90-дневен краткотраен режим за предпазване на врата и не са потърсени от получателя. Миналата седмица в Италия бяха върнати първите 28 контейнера. Те е трябвало да бъдат складирани на площадката на компания „ Траш юнивърс " в Гълъбово.

54 от контейнерите ще бъдат върнати на изпращача - италианската компания " Дентиче пантелоне " в град Салерно. Взетите проби демонстрират, че с изключение на заявените пластмасови и каучукови боклуци, балите съдържат облекла, стъкло и дървени материали.
Владимир Чавдаров, aпелативен прокурор на Варнa: По предварителни данни няма нездравословен товар за здравето на хората. Товаренето на тези контейнери ще стартира на следващия ден, в случай че даде време корабът да дебаркира в акваторията на пристанището.
На останалите 20 контейнера се прави оглед и се вземат проби за разбор преди да бъдат върнати в Италия. Късно нощес на частното пристанище " Одесос " във Варна е дебаркирал транспортен съд с вакумиран RDF боклук от Италия. Балите са законно импортирани у нас и не са обект на следствието. Предназначени са за изгаряне в циментовия цех в Златна Панега.
Владимир Чавдаров, aпелативен прокурор на Варнa: Горивото идва от Италия, само че изпращачът е друг, както и получателят в България е друг от компаниите, за които се води досъдебното произвеждане.
От Апелативната прокуратура във Варна оповестиха още, че се чака и последните 25 контейнера с боклуци от Италия да бъдат върнати назад в Салерно.
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР