Още 40 200 украински бежанци са напуснали страната в петък,

...
Още 40 200 украински бежанци са напуснали страната в петък,
Коментари Харесай

Нови 40 200 украински бежанци са напуснали страната си

Още 40 200 украински бежанци са напуснали страната в петък, по този начин общият им брой доближи 4 836 445 души, заяви организация на Организация на обединените нации за бежанците.

Данните на организацията демонстрират, че близо 645 000 украинци са избягали през февруари, други близо 3,4 милиона са го създали през март и над 800 000 са напуснали този месец. Жените и децата съставляват 90% от избягалите, до момента в който мъжете на възраст от 18 до 60 години дават отговор на изискванията за военна тегоба и не могат да изоставен страната. 7,1 милиона души са вътрешни бежанци, напуснали са домовете си, само че към момента са в Украйна, твърди на собствен ред Международната организация по миграция на Организация на обединените нации (МОМ). Близо две трети от всички украински деца са били принудени да изоставен домовете си, в това число тези, които към момента са в страната.

МОМ твърди още, че близо 215 000 жители на трети страни - най-вече студенти и служащи мигранти - също са избягали в прилежащи страни, което значи, че общо над 5 млн. души са избягали от Украйна от началото на войната на 24 февруари.

Това е една от най-бързо разрастващите се бежански и филантропични рецесии след Втората международна война.

Преди нашествието Украйна имаше население от 37 милиона в районите под държавен надзор, като се изключи анексирания от Русия Крим и следените от проруските сепаратисти райони на изток. Според разнообразни източници там живеят сред 3 и 4 млн души, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР