Още 4 046 087 лв. за научни програми и изследвания

...
Още 4 046 087 лв. за научни програми и изследвания
Коментари Харесай

Още 4 млн. лв. за научни изследвания

Още 4 046 087 лева за научни стратегии и проучвания утвърди държавното управление. За осъществяване на идващите стадии на плановете по националните стратегии ВИХРЕН и ВИХРЕН-2021 се отпускат 3 546 087 лева Те са ориентирани към привличане и задържане в България на открити и водещи учени.

Целта е да развият капацитета на проучвателен колективи за взаимна работа по водещи проблеми с необятно интернационално и национално влияние на резултатите от тях.

500 000 лева се обезпечават за провеждането на конкурс от Фонд „ Научни проучвания “ за финансирането на планове за проучвания с детектора CMS. Това е неповторима научна инфраструктура на ЦЕРН, позволяваща осъществяване на изследвания на най-високо международно равнище. Благодарение на нея ще се даде опция за реализиране контакти с водещи в света университети и научни организации, както и за подготовка на млади учени и експерти в региона на нуклеарната физика. Финансовата поддръжка ще способства за пълноценното присъединяване на България в научноизследователската активност на ЦЕРН.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР