Още 2017 г. направихме предложение минималната работна заплата да стигне

...
Още 2017 г. направихме предложение минималната работна заплата да стигне
Коментари Харесай

Ваня Григорова от КТ Подкрепа: Искаме по-ускорен ръст на минималната работна заплата

Още 2017 година направихме предложение минималната работна заплата да стигне последователно 1000 лева За страдание няма забележителен растеж. Все още считаме, че той би трябвало да е доста по-интензивен, с цел да дава отговор на продуктивността на труда. Това съобщи Ваня Григорова от КТ "Подкрепа " в предаването “Още от деня” по Българска национална телевизия.

“Получихме сигнал за незаплащане на нощен труд по Черноморието. Сигналът беше за един от най-големите заведения за хранене по морето. На същото място са карали и служащите да подписват заявления за неплатен отпуск”, разкри още тя.

Бизнесът не обича да заплаща, както става в този момент за първите дни на болничните дни. Сега би трябвало да се реши, дали както в този момент да оставим работодателите да изплащат болничните, или да натоварим с по-големи разноски всички жители ", добави Григорова.

"Ако желаеме промяна - да използван европейския вид, а точно работодателят да изплаща на 100 % първите три дни на болничния ", приключи Ваня Григорова от КТ "Подкрепа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР