Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”. Над 238

...
Още 201 деца са подпомогнати от „Българската Коледа”. Над 238
Коментари Харесай

Общо 247 деца са подпомогнати от Българската Коледа - slava.bg

Още 201 деца са подкрепени от „ Българската Коледа”. Над 238 000 лв. е общата стойност на даренията, оповестяват от прессекретариата на президента.

Молбите са били утвърдени на извършените последни съвещания на Експертния съвет и Комисията към „ Българската Коледа “ въз основата на приложените към заявките на всяко дете настоящи медицински документи и изразени мнения от лекуващи лекари. Подпомогнатите деца са с разнообразни неврологични болести, аутизъм, деца след кохлеарна имплантация и други. Даренията, които те получиха, са на обща стойност 238 374. 44 лева

Общо 247 деца са подкрепени от „ Българската Коледа “ от началото на актуалното 17-о издание на акцията, което започва на 1 декември 2019 година и ще продължи до 30 ноември 2020 година В края на март т.г. бяха доставени и първите три медицински апарата - по един респиратор беше обезпечен за УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, УМБАЛ „ Св. Анна “ и СБАЛАГ „ Майчин дом “ в София.
Кампанията на „ Българската Коледа “ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за самодейността, както и молби за подкрепяне.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР