Още 20 от контейнерите с отпадъци бяха върнати в Италия.

...
Още 20 от контейнерите с отпадъци бяха върнати в Италия.
Коментари Харесай

Връщаме на Италия още 20 контейнери с отпадъци

Още 20 от контейнерите с боклуци бяха върнати в Италия. Те бяха складирани на пристанище „ Варна-Запад “, а през днешния ден с транспортен съд са пристигнали на Ботуша, оповестява Българска телеграфна агенция.

В врата остават още 25 от общо 127 контейнера с отпадък. Вече е издадено позволение и за техния реекспорт и се чака те да бъдат изпратени за Италия през идната седмица.
Екстрадиция на боклука: Започва връщането на част от контейнерите в Италия Отпадъците от 127-те контейнера са задоволителни да покрият с отпадък седем футболни стадиони
През януари тази година беше открито, че отпадъците са импортирани у нас нелегално. 127-те контейнера са изпратени в България на няколко пъти от италианска компания със седалище в град Салерно. Получател на стоката е записано в София сдружение.

При инспекция на наличието на контейнерите от контролните органи стана ясно, че с изключение на пластмаса и каучук, както е по документи, в тях има текстилни, стъклени и дървени боклуци.

Разследването по случая продължава с дейности на територията на Италия и Северна Македония, постановени с европейски заповеди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР