Още 2 области официално достигнаха червената ковид зона. Това са

...
Още 2 области официално достигнаха червената ковид зона. Това са
Коментари Харесай

Още две области в червената зона. Кацаров: Няма драма в ситуацията, не се налагат нови мерки

Още 2 области публично доближиха алената коронавирус зона. Това са - Пазарджик и Варна. Така съвсем половината страна мина прага от 250 инфектирани на 100 хиляди население.

Нови ограничавания към този момент няма въведени. От РЗИ-Варна са разпоредили нарастване на болничните кревати до 500. На национално равнище заболеваемостта е 247.

От през днешния ден в столицата се разкриват 26 детски коронавирус кревати, като 8 от тях са за бебета, а две за интензивно лекуване.

Новите случаи са 1733. За следващ ден процентът на позитивните проби е над 7. Хоспитализираните към този момент са над 3 хиляди. За последните 7 дни са умряли 209 души.

" Броят на болните не е толкоз огромен. Заразените не са толкоз доста. Няма драма в обстановката, бъдете спокойни. Ако е належащо да се ползват ограничения, те ще бъдат приложени. За момента това не се постанова. Оперативният проект, който приехме сме възнамерявали откриване на спомагателни кревати. Разкриването на тези кревати върви по него. И в София, и в страната нищо изключително не се постанова да се прави сега ", сподели доктор Стойчо Кацаров - длъжностен министър на опазването на здравето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР