Още 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в Кайсиева градина.

...
Още 12 милиона лева ще бъдат инвестирани в Кайсиева градина.
Коментари Харесай

Наливат още 12 млн. лева в Кайсиева градина

Още 12 милиона лв. ще бъдат вложени в " Кайсиева градина ". Това съобщи през днешния ден кметът на Варна Иван Портних, който участва на откриването на строителната площадка до блокове с номера 207 и 208 в регион " Владислав Варненчик ", II м.р. Парите ще бъдат вложени в облагородяването на втория стадий от ремонтните действия в квартала. До в този момент са вложени 8 милиона в южната му част, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

За 10 месеца, колкото е срокът на плана, би трябвало да бъдат ремонтирани и построени улици, детски и спортни площадки, сложено осветяване, нови тротоари, бордюри, обособени паркоместа и други придобивки за европейската визия на микрорайона, изясни кмета Портних.

Около панелните блокове пък ще бъдат построени бетонови пръстени, които да водят дъждовната вода, тъй че тя да не попива в мазетата на хората.

Проектът трябваше да започва преди 2 години, само че се забави поради политическата конюнктура, неналичието на финансиране и инфлационния скок на цените на материалите, изясни още Иван Портних. Друг проблем, уточни той, е в множеството реституирани имоти, върху които не могат да се правят такива общински действия и по този начин цялостното облагородяване не може да се случи.

Следващата цел, която си е сложила Община Варна, е ограждането на градинките и местата за отдих, по модел на Букурещ, тъй че те да бъдат опазени от вандали, стана ясно още от думите на кмета Иван Портних.

Тепърва в " Кайсиева градина " ще бъде построен православен храм, стана ясно още на откриването на строителната площадка през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР