Осемнайсет хиляди ваксини срещу коронавирусната инфекция за деца са пристигнали

...
Осемнайсет хиляди ваксини срещу коронавирусната инфекция за деца са пристигнали
Коментари Харесай

18 хиляди COVID ваксини за деца пристигнаха у нас

Осемнайсет хиляди ваксини против коронавирусната зараза за деца са пристигнали в България. Това разгласи пред публицисти министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, представена от Българска телеграфна агенция.

Сербезова участва на отбелязване на 40 години от проведената грижа за недоносени деца в болница " Майчин дом ".

" Безспорни са научните тези, че тези, които имат сложена бустерна доза ваксина са доста по-защитени от Омикрон ", уточни още здравният министър.

По думите на Сербезова следва детските ваксини против COVID-19 да бъдат разпределени във имунизационните пунктове, в които ще бъдат прилагани.

Вижте фотоси

Междувременно стана ясно, че до края на годината Европейската комисия ще предложи въвеждане на наложителни периоди в Европейски Съюз на валидността на документите за имунизираните срещу Коронавирус. Това заяви през днешния ден представител на комисията.

Решението може да се чака до дни, уточни той. Говорителят означи, че по-рано комисията предложи валидността на документите да бъде девет месеца от слагането на последната доза, нужна за цялостно имунизиране.

В първото тримесечие на идната година в Европейски Съюз се чака да бъдат доставени 250 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер ", заяви представителят. Той добави, че тези количества ще бъдат за обезпечаване на подсилващи дози. По неговите думи количествата на доставките може да се усилят в допълнение с одобряването на имунизацията на " Новавакс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР