Осемгодишно момче, което загинало заради поглъщане на десет магнита, може

...
Осемгодишно момче, което загинало заради поглъщане на десет магнита, може
Коментари Харесай

 Трагедия! Дете погълна магнити, загина мъчително 


Осемгодишно момче, което починало поради усвояване на 10 магнита, може да е последвало мода от обществените мрежи. Това допуска неговата почернена майка. Преки доказателства за това обаче няма.

Рис Милум умрял, откакто тънките му вътрешности били перфорирани от 10 3-милиметрови сребърни сферични магнита, които се залепили дружно в 30-милиметрова редица в червата му, написа " Дейли Мейл ".


Той не споделил на никого, че е глътнал мъничките топчета. Това станало 10 дни след полемика с брат си за увеличение на почитателите в профилите в обществените мрежи посредством осъществяване на провокации.

Но „ това, което било вътре в него “ било разкрито единствено от компютърна томография на цялото тяло. Тя била осъществена няколко дни, откакто умрял.


Тийнейджърка падна от въжен превоз ВИДЕО

Майка му Андреа Бойд от Харогейт, Северен Йоркшир, сподели, че е видяла магнитите, представяни в TikTok като „ подправен пиърсинг “, при който човек слага единия магнит от външната страна на бузата, а другия отвътре на бузата.

Полицията откри и видеозапис, на който момчето беседва с брат си за увеличение на почитателите профилите в обществените медии, като прави провокации.

Видеото е записано на 19 септември, 10 дни преди да се разиграе нещастието.

Майка му сподели, че Рис е бил добре до сутринта на петък, 30 септември 2022 година, когато влезе в стаята й, оплаквайки се от болки в стомаха. Г-жа Бойд се обадила на майка си и я помолила да заведе Рис в болница, когато завърши нощната си промяна.

Но по-късно тя решила да заведе и двете си деца в незабавното поделение на окръжната болница " Харогейт ". Рис бил прегледан от здравна сестра в кабина и му били дадени още болкоуспокояващи, както и медикаменти срещу температура.

Изглеждало, че се възвръща и откакто доктор извърши три физически прегледа на корема му и определил спомагателни интервали на наблюдаване. Било решено, че е кадърен за изписване.

На път за у дома майка му дала сладкиши и суши, само че той ги повърнал малко, откакто лежащ на дивана.


Италианка се самоуби благодарение на страната

След като била посъветвана да го върне назад в болничното заведение, в случай че се утежни, госпожа Бойд води Рис вкъщи, с цел да бъде взет от татко си Ричард Милум за уикенда.

През събота и неделя Рис не желал да яде нищо и да пие течности. Имал интервали сред повръщанията, когато изглеждало, че се възвръща. Но в неделя вечерта той отишъл при татко си и споделил, че „ не вижда “. Седнал на стол и малко по-късно изгубил схващане.

Г-н Милум се опитал обезверено да съживи сина си и извикал кола за спешна помощ. Парамедиците траяли да работят върху него в жилището и колата за спешна помощ, преди да го откарат в реанимация.

Детето получило инфаркт при идването си в болничното заведение и бело подложен на уред за животоподдържане, само че по този начин и не пристигнало в схващане, макар неистовите опити да бъде съживено, и било оповестено за мъртво същата вечер.

Патологът забелязал железен обект с размери 30 мм на 3 мм - за който първо помислили, че е железен винт, който Рис е погълнал.

Но при по-внимателно проучване те разкрили, че това е редица от 10 сребърни сферични магнита с широчина 3 mm. Всички са се залепили един в различен и са пробили тънките му вътрешности и се забили в червата му, причинявайки гибел.

Магнитите са били измежду няколко играчки, които са били дадени на Рис и брат му от фамилен другар по време на почистване на къщата.


Абсурд! Оставиха кола без гуми, подвигнаха я на блокчета СНИМКИ

Играчките се продават като изобретателна занимавка, която разрешава на децата да подреждат множеството магнити в статуи.

Опустошената майка, госпожа Бойд, сподели: „ Опитахме се да обмислим за какво той би ги поставил в устата си. Някой загатна това нещо с TikTok и допусна, че може да е това. Ричард ми загатна за топките. Той ги даде на момчетата, с цел да създадат статуи от тях. "

Тя добави: „ Той в действителност нямаше никакво възприятие за заплаха. Беше много смел. Винаги сме се шегували, че ще стане каскадьор, когато порасне.

Г-н Милум сподели, че синът му е имал играчката от към месец.

„ Има много от тях и ги продават като играчка. Рис беше доста умел и обичаше физически настолни игри. Обичаше тези магнити. През цялото време играеше с тях. Понякога той играеше с 30 или 40 от тях едновременно. Но в никакъв случай не съм го виждал да прави подправения пиърсинг, нито съм го чувал да приказва за това, нито да е гледал видеоклип за това – и в никакъв случай не съм го виждал да ги поставя в устата си “, добавя той.

Полицейска правосъдна експертиза на таблета на мъртвото момче удостовери, че той не е имал TikTok акаунт, само че следователят означи, че е допустимо да се гледат TikTok видеоклипове на други платформи.

Подписвайки умозаключение за акцидент, правосъдният доктор, госпожа Катрин Кънди, добави: „ Отбелязвам, че служителите на реда откриха видеозапис, на който той играе с брат си, показвайки, че Рис е минимум наясно с концепцията за провокациите на обществените медии и би имал достъп до обществени медийни платформи като YouTube и може да са виждали хора да употребяват магнити по този метод ".

„ Това е една изцяло трагична поредност от събития. Рис не разбирал заплахите от поглъщането на тези магнити и не споделил на никого, че ги е погълнал, нито ги свързал със признаците си.

„ Знам, че тези магнитни топки са законни за продажба. Надявам се, че нещастието със гибелта на Рис най-малко ще подчертае заплахите, изключително за децата, които могат да ги обхванат, инцидентно или съзнателно, без да са наясно с заплахите.

Превод: GlasNews. bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР