Осем тона хашиш, разпределен в осем милиона „дози – питки“

...
Осем тона хашиш, разпределен в осем милиона „дози – питки“
Коментари Харесай

Осем тона хашиш заловиха в Италия

Осем тона хашиш, разпределен в осем милиона „ дози – питки “ с обща стойност осемдесет милиона евро – това е измерението в числа на удара, който италианските сили за сигурност нанесоха на неаполитанската мафия „ ла камора “.

Става дума за същински връх, защото съгласно антимафиотите това е най-голямото количество дрога, иззето от раз в миналото на Апенините. За ръководителя на интервенцията – генерала от митническия корпус Джанлуиджи Д’Алфонсо, хашишът е бил предопределен за младежите на Неапол, само че неговите подчинени са съумели да ги спасят по думите му от „ пълноводната река опиат “ с помощта на техния извънреден професионализъм, написа "Монитор ".

Генералът изясни на среща с публицисти в Неапол, че триумфът пристигнал след усърдна взаимна работа на хората му със службите за битка с опиатите на Мароко, Испания и Франция. Защото пътят на многото хашиш започвал от афринаската страна, където бил пакетиран и претрупан на транспортен съд с дестинация огромно испанско пристанище. Там той бил складиран за известно време, след това качен на ТИР, който откакто прекосил Франция дошъл преди седмица в Неапол. Дрогата била натъпкана в 276 чувала от юта, импрегнирани с първокласен найлон, с цел да не могат подготвените полицейски кучета да я изнюхат. Чувалите пък били накамарени на 28 дървени палета, които също били опаковани с непропускаща никакви миризми пластмаса. Под Везувий пратката била стоварена в хале, намиращо се до неаполитанските гробища и усърдно укрита зад пластмасови каси, цялостни с боклуци отново от същия материал. Там съгласно военачалник Д’Алфонсо дрогата трябвало да бъде разпределена сред контролиращите северните квартали на метрополията мощни кланове на камората, само че работата им просто не била станала.

Засега е задържан единствено притежателят на халето – склад на хашиша, само че финансовата армия е по следите на неговите получателите и началникът й се надява техните босове ще бъдат закопчани напълно скоро. Генерал Д’Алфонсо изясни още на конференцията, че най-вероятно част от голямото количество опиат е предопределено за други региони на Италия, където камората е разпростряла пипалата си. И работила с локалната проведена престъпност „ в мрежа “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР