Осем Общински избирателни комисии (ОИК) вече предадоха протоколите от изборите

...
Осем Общински избирателни комисии (ОИК) вече предадоха протоколите от изборите
Коментари Харесай

ЦИК: Няма забавяне при постъпващите от ОИК изборни документи

Осем Общински изборни комисии (ОИК) към този момент предадоха протоколите от изборите за повторна обработка в ЦИК.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 619
Председателят на ЦИК чака всички документи да са постъпили до края на утрешния ден: " Очакваме общинските комисии да стартират да предават документите. Ще успеем в период да обработим постъпващите документи. Няма закъснение. Ние приказваме въпреки всичко за локални избори, в случай че се върнем обратно към изборите през 2015 и 2019 година. Сега в ранния следобяд сътрудниците от столичната ОИС ще са подготвени. При състояние, че има 3-4 типа избори в София, а не един, естествено, че и времето е 2-3-4 пъти повече от едни национални избори. Така че няма закъснение, когато съпоставяме едни локални избори с локални избори, а не локални с национални избори ".

" Срокът, в който би трябвало да дойдат всички общински изборни комисии, е до края на 31-ви октомври ", уточни още ръководителят на ЦИК

На въпрос: " Ако Върховен административен съд през днешния ден се произнесе за машинното гласоподаване, какво ще следва на втория тур? ", отговори: " Нека да се произнесе Върховният административен съд. В взаимозависимост от решението на Върховен административен съд, несъмнено, че ЦИК ще предприеме нужните дейности съгласно напътствията ".

Вече осем са общините, които предадоха протоколите си в Централната изборна комисия. По данните на преброителя " Информационно обслужване ", въведени от протоколите на общинските изборни комисии, на първи тур над нужния предел от 50% минават кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден от, Живко Тодоров  Живко Тодоров Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 година в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „ Ромен от още веднъж поема Стара Загора. Досегашният кмет Станислав Владимиров  Станислав Владимиров Станислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 година в София. Завършил е междинното си обучение в печели в Перник, кметът на Калин Каменов още веднъж ще бъде на кметския стол във Враца.

В Кърджали Ерол Мюмюн е новият кмет от. В Ямбол печели досегашният кмет Валентин Ревански. Златко Живков, кметът на Монтана, получава следващ мандат. Дарин Димитров, досегашният кмет от, ще бъде още веднъж кмет на Търговище.

В останалите регионални градове ще има балотажи.

На първия тур повече от 50% получават и кметове на редица по дребни градове, измежду които Гоце Делчев, Симитли, Кресна и Ботевград, където няма да има втори тур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР