Осем нелегални мигранти задържаха гранични полицаи от РДГП - Елхово.

...
Осем нелегални мигранти задържаха гранични полицаи от РДГП - Елхово.
Коментари Харесай

Осем мигранти, представили се за сирийци, задържаха край Елхово

Осем незаконни мигранти задържаха гранични служители на реда от РДГП - Елхово. Жандармерия и полиция организираха взаимна спецоперация на българо-турската граница през вчерашния ден, 5 август, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Полицаите засекли лек автомобил " Опел Астра ", с непозната регистрация, в която имало пасажери, отговарящи на рисковия профил. Автомобилът се движел с огромна скорост по основен път I-7 в посока към Ямбол . При неколкократните опити да бъде спрян от патрули на ГПУ - Елхово, ЗЖУ - София и ОДМВР - Ямбол лидерът не се подчинил на нито едно от разпорежданията. След него тръгнала кола на Гранична полиция, която му подавала светлинни и звукови сигнали.

След малко гонене опелът бил спрян в региона на с. Недялско, община Стралджа. При инспекция са открити осем чужденци, по техни данни жители на Сирия. Задържан е и лидерът на автомобила - също чужденец, без документи за идентичност, представящ се за жител на Либия.

Образувано е досъдебно произвеждане за каналджийство, стартирани са и бързи производства за нелегално прекосяване на държавната граница на Република България. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР