Осем модела бебешки възглавници за самостоятелно хранене са забранени в

...
Осем модела бебешки възглавници за самостоятелно хранене са забранени в
Коментари Харесай

Забраниха бебешки възглавници за хранене и чесалки за зъби заради риск от задушаване

Осем модела бебешки възглавници за независимо хранене са неразрешени в страните от Европейската общественост, оповестяват от онлайн платформата „ Ние, потребителите “, като се базират на настоящия бюлетин на системата за ранно предизвестие на рискови нехранителни артикули Safety Gate. 
Прочетете още
Продуктите са могат да причинят задушаване на детето, защото мрежата за слагане на бутилката за хранене без асистенция от страна на възрастен не е в положение да обезпечи надзор върху потока на течността. Така наличието в шишето ще продължи да тече, даже в случай че детето не гълтам течността, което основава сериозен риск от задавяне и задушаване .

По-голямата част от тези модели са със страна на генезис Китайска национална република , а останалите идват от незнайна страна . Продават се посредством AliExpress или други онлайн платформи . Възглавниците са с принт на динозаври с наименованието Baby Self Feeding Pillow Bottle Holder Cushion Bot, мечета – Infant Bottles Portable Holder Cushion Baby Pillow и Supple Comfortable Safe Travel Newborn Cartoon Tod, във формата на разнообразни животни като котка, зайче, мече, тигър – Multifunctional baby feeding pillow, както и по-семпли като форми и цветове модели с наименования Baby creative feeding pillow multifunctional breas, Baby four seasons universal cute and comfortable, Multifunctional feeding nursing pillow newborn, Baby anti bias headrest anti spitting milk pillow и Newborn feeding pillow baby nursing pillow U shape, само че с незнаен бранд . Всички тези произведения не дават отговор на Директивата за общата сигурност на продуктите .

Забранени за продажба са и два модела бебешки чесалки за зъби с номера BBOPE-12-P и BBOPE-21-L на марката Danbar и още веднъж с генезис Китай . Опасността при тях е, че верижката може да се разпадне на дребни елементи и при усвояване от детето да провокира задушаване . Артикулите са изтеглени от пазара и от крайните консуматори.

Меки играчки с наименованието Peluche veilleuse на марката Choux Bidou във формата на пингвин, еднорог, мишка и лисица също са спрени от продажба. Те имат функционалността на нощна лапма, която се зарежда от клетъчни акумулатори. Могат да бъдат отличени по артикулния им номер 564384 и баркод 3491955643843 . Опасността идва от събитието, че шевовете на играчката не са задоволително надеждни и детето може да получи достъп до пълнежа и до поставеното вътре електронното устройство.

Спряна от продажба е и детска игра мини плантация , която се състои от сложени в картонена кутия 12 детайла, от които детето може да направи разнообразни постройки. Рискът при нея е, че материалът елементарно се разпада на дребни елементи с висок магнитен поток. При усвояване от детето и попадане в организма му, те елементарно могат да се привлекат и да прилепнат едно към друго, което да докара до задръстване на червата или перфорация. Те, както и меките играчки, не дават отговор на Директивата за сигурност на детските играчки и на европейския стандарт EN 71-1 . Предприети са ограничения по изтеглянето на продуктите от пазара и унищожаването им, както и по предупреждаването на потребителите за рисковете.

Нотификациите към Safety Gate за възглавниците за хранене, чесалките за зъби и меките играчки са изпратени от Ирландия , а тази за детската игра - от Полша .

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР