Осем медала спечелиха състезателите на клуба по кикбокс „Спартак Пазарджик“

...
Осем медала спечелиха състезателите на клуба по кикбокс „Спартак Пазарджик“
Коментари Харесай

Осем медала за състезателите на „Спартак Пазарджик“ от ДП по...

Осем медала завоюваха състезателите на клуба по кикбокс „ Спартак Пазарджик “ на провелото се Държавно състезание в жанр лоукик, в Шумен.

Участие в проявата взеха рекордните 356 бойци от 56 клуба от цялата страна - безспорен връх по брой участници в тази дисциплинираност за държавните шампионати. Домакин на събитието бе Семеен кодекс „ Шуменска цитадела “, а срещите се състояха в Спортен комплекс " Плиска ". През трите дни се изиграха общо 267 борби паралелно на два кръга.

Спортен клуб по кикбокс „ Спартак Пазарджик “ взе присъединяване с 16 бойци в другите възрастови групи, като 5 от тях се класираха за финали. Крайният резултат е 1 златен, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

„ Много съм удовлетворен от момчетата и девойките от тима, които демонстрираха огромно геройство и храброст, изключително дебютантите Мартин Вергиев, Никол Димитрова и Кристиян Швейнбергер, последният, от които поради изключителната си храброст и военен дух в борбите се снабди с прякора “ Цезар “, разяснява треньорът Илко Аджов. Криси е дълготраен играч по карате на клуба, който за пръв път излиза на кръга и след два тежки дуела в сериозен и оспорван мач на финала загуби от първенеца в категорията и се класира втори.

Ето и призьорите на клуба:

Алекс Бойков – новият първенец в категория 91 кг.

Александър Рибников – след две следващи победи загуби на финала (2-о място юноши старша възраст до 67 кг.)

Валентина Тошева – юноши старша възраст до 57 кг. (2-о място)

Никол Димитрова – юноши младша възраст +60 кг. (2-о място)

Кристиян Швейнбергер – дебют, две победи и загуба на край (2-о място)

Стилиян Рибников, Цветан Насковски и Христо Йорданов – 3-ти в класирането в своите категории

Важен и трогателен миг за всички съпътства формалното разкриване на надпреварата, когато бяха наградени призьорите в Топ 10 за 2020 година в рингови и татами дисциплини. „ Спартак Пазарджик “ се подреди на влиятелното 6-то място в ринговите дисциплини от 80 клуба в страната. Приятната изненада бе връчването на плакета на треньора и президент на клуба Илко Аджов за принос в развиването на кикбокса в България за 2020 година, с помощта на съвършено проведеното през месец юли предходната година Държавно състезание по кикбокс в стилове К1 и Фулконтакт.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР