Осем македонски полицаи бяха убити, а около 40 ранени на

...
Осем македонски полицаи бяха убити, а около 40 ранени на
Коментари Харесай

17 присъди за 570 г. и 7 доживотни за сблъсъка в Куманово

Осем македонски служители на реда бяха убити, а към 40 ранени на 9 и 10 май 2015 година при полицейска интервенция против група терористи в квартал "Дива населба " в Куманово. Десет членове на въоръжената група бяха убити, а към 30 се предадоха на полицията.

Освободителната национална войска - крило на Армията за избавление на Косово, пое отговорност за офанзивата в Куманово и разгласи, че основава Република Илирида.

Съдебният развой стартира на 9 февруари предходната година след следствие, траяло няколко месеца.

Присъдата трябваше да бъде произнесена на 17 октомври, само че по искане на Министерството на вътрешните работи на Македония произнасянето бе отсрочено поради локалните избори. Движението към постройката на съда през днешния ден бе лимитирано, а полицейското наличие - засилено.

Заседанието на съда мина в напрегната атмосфера. Преди да бъдат произнесени присъдите, обвинените станаха от местата си и започнаха да скандират УЧК (инициалите на албански език на Армията за избавление на Косово, която имаше свое поделение в Македония - Освободителната национална войска - бел. ред.), съобщи Българска телеграфна агенция.

Обвиняемите насочиха закани , че кръвта на убитите няма да остане неотмъстена и че в Македония няма да има мир. Съдията в профил от правосъдната зала множеството обвинени, които нарушаваха реда, след което бяха прочетени присъдите.

В края на процеса обвиняването изиска пожизнен затвор за 37 души, които бяха упрекнати в тероризъм и присъединяване в терористична група. Адвокатите на подсъдимите настояха за оправдателна присъда заради липса на доказателства.

В последна сметка Скопският углавен съд произнесе седем доживотни присъди, 13 присъди по 40 години затвор, две по 13 години, две по 12 години и четири оправдателни присъди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР