Осем курсанти от Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски“, гр. Долна

...
Осем курсанти от Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски“, гр. Долна
Коментари Харесай

Във ВВВУ „Георги Бенковски“ се проведе поредно състезание по „Приложна електроника“!

Осем курсанти от Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “, гр. Долна Митрополия, с методическата поддръжка на преподаватели от катедра „ Електроника, навигация и връзки в авиацията “, участваха в първи вътрешен кръг от Националното общоуниверситетско съревнование по „ Приложна електроника “.



Състезанието се провежда от Национален боен университет „ Васил Левски “, със съдействието на комерсиална верига „ Елимекс “. Форумът има за цел да подтиква обучаемите за практическа работа и използване на знанията в практиката в областта на електрониката и електронните схеми.



Във вътрешния кръг на надпреварата се включиха 8 участници (по регламент) от авиационния университет, от които 2 дами и 6 момчета от втори, трети и четвърти курс, които извършиха практическа задача по запояване на електрическа скица, прилагайки обяснителна бележка за правилото на работа на устройството към нея.

Времето, за което трябваше да се оправят с това тестване беше единствено 60 минути, а нашите обучаеми се оправиха повече от чудесно, за което бяха поздравени от уредниците и персонално от инж. Детелина Иванова.

Инженер Иванова изрази удовлетворението си от работата, която преподавателите от учащата катедра са свършили за миналата година и напредъка, който обучаемите са посочили в този кръг, като това беше допълнено от обстоятелството, че разликата сред второто и третото място бе единствено 1 точка.

Госпожа Иванова приключи изявлението си с признателност към всички преподаватели и участници и направи подарък на катедра „ Електроника, навигация и връзки в авиацията “ – светещо табло с китове от Верига магазини „ Елимекс “.

Предстои провеждането на финалния втори кръг, който ще се състои в НВУ „ В. Левски “ на 10.05.2023 година

За него се класираха курсантите старши сержанти Атанас Тодоров и Явор Трифонов от специализация „ Радиоелектронно съоръжение на летателните апарати “ с гражданска компетентност „ Електроника “, които са и миналогодишните спечелили в общоуниверситетското съревнование.

Военният университет ще семейства финала на надпреварата за осми следващ път.

Победителите получиха ваучери за електронни съставни елементи от „ Елимекс “ ЕООД, които единомислещо и безплатно предоставиха на старши лейтенант ас. инж. Милен Симеонов, с цел да може той да закупи поялници и съоръжения с по-високо качество, което да разреши на по-младшите курсове да имат по-високо равнище на своята подготовка.

Всички участници бяха наградени и с грамоти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР