Осем килограма наркотици и над половин милион лева иззеха при

...
Осем килограма наркотици и над половин милион лева иззеха при
Коментари Харесай

Полицаи заловиха осем килограма наркотици и над половин милион лева в София

Осем кг опиати и над половин милион лв. иззеха при спецакция криминалисти от столичната полиция.

От Министерство на вътрешните работи показват, че по време на акцията, извършена преди два дни, е разкрита и оборудвана наркооранжерия.

В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични субстанции, в региона на столичния бул. „ Симеоновско шосе ", криминалистите задържали двама мъже. Последвали полицейски дейности в жилище, употребено от продавача, където е разкрита наркооранжерията.

Открити са 63 саксии с растения, съоръжение за развъждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени дейности са извършени и в под земята гараж, употребен от 40-годишния мъж, откъдето са конфискувани голям брой пликове, съдържащи тревиста маса и разнообразни по цвят и тип прахообразни субстанции, както и сумата от 560 000 лв.. Резултатите от експертната информация демонстрират, че конфискуваните количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и съвсем кг /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са арестувани с полицейска заповед за период до 24 часа и по случая е формирано досъдебно произвеждане. Единият от тях, 24-годишният мъж, е освободен след приключване на мярката. След отчет на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е притеглен като обвинен и му е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража " за период до 72 часа.

Вчера от прокуратурата в Благоевград оповестиха за сходен случай.

Участници в проведена незаконна група (ОПГ), разпространяваща опиати, са с наложени санкции. Прокуратурата е завършила следствие по досъдебно произвеждане, водено против ОПГ, работила в интервала от февруари 2022 година до октомври 2023 година на територията на област Благоевград и на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР