Осем души, които са били част от организирана престъпна група

...
Осем души, които са били част от организирана престъпна група
Коментари Харесай

Осем души от група за финансови измами се изправят пред съда

Осем души, които са били част от проведена незаконна група за финансови измами, ще се изправят пред съда. Тя е работила в интервала 2017-2021 година за да добива пари по противозаконен метод и била обезвредена през март предходната година. Това стана ясно по време на брифинг на Специализираната прокуратура.

Измамени са общо 19 души. Те са били ощетени с към 4 млн. лева
Разбиха междунбародна група за измами посредством търговия с финансови принадлежности
Специализираната прокуратура и ГДБОП участваха в неутрализирането на интернационална група за измами посредством търговия с финансови принадлежности...
Прочети повече
„ Целта на групата е била да добива парични средства по противозаконен метод и да прави пране на пари. С направения обвинителен акт са предадени на съд осем лица за това, че са взели участие и управлявали тази група. Едно от лицата е единствено съизвършител във връзка на две от измамите ”, съобщи представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Инициалите на двамата ръководители на групата са Й. М. и К. Д. Те са се познавали отдавна. Занимавали са се с капиталово посредническата активност и са управлявали „ Глобал Маркетс ” ООД. Лицензът на сдружението е бил лишен през 2014 година от Комисията за финансов контрол (КФН). Въпреки това те са решили да продължат да набират средства в името на личното си облагодетелстване, стана ясно от думите на Кръстев.

Наказанията, които се плануват са за ръководителя на групата са от 5 до 15 години отнемане от независимост, за участниците – от 3 до 10 година, а за най-тежката машинация - от 3 до 10 година “Законът планува и конфискация на до една втора от имуществото на отговорните лица ”, изясни още той.

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР