Осем души бяха убити, след като шофьор, заподозрян в контрабанда

...
Осем души бяха убити, след като шофьор, заподозрян в контрабанда
Коментари Харесай

8 души загинаха, след като шофьор, заподозрян в контрабанда на хора, катастрофира в Тексас

Осем души бяха убити, откакто водач, обвинен в контрабанда на хора, се опита да избяга от управляващите и се блъсна челно в друго транспортно средство, заяви в сряда Департаментът за социална сигурност на Тексас.

Катастрофата е станала към 6:30 сутринта на американска автомагистрала 57 покрай Бейтсвил, на към 83 благи югозападно от Сан Антонио.

21-годишният водач, който е бил в Honda, е бил избегна управляващите от службата на шерифа на окръг Завала и „ подмина 18-колесен автомобил в неразрешена зона “, сподели лейтенант Крис Оливарез, представител на Департамента за социална сигурност на Тексас, по имейл и в обява на X.

Шофьорът се е блъснал челно в SUV Chevrolet, причинявайки пламъци на автомобила, сподели Оливарес. Снимки, публикувани от организацията, демонстрират и двете транспортни средства, изцяло обезобразени с парчета, разпръснати по автомагистралата.

В Honda са били шестима души, сподели Оливарес. В джипа " Шевролет " са пътували двама души от Грузия. Според формалните лица всички са били убити.

Няколко от хората в Хондата са били от Хондурас, сподели Оливарес.

Имената се пазят, до момента в който не бъдат видяни членове на фамилията, споделиха управляващите. Катастрофата продължава да се проверява.

Миналата година повече от 50 мигранти бяха открити мъртви в изоставена огромна платформа в знойната горещина на Сан Антонио в това, което се счита за най-смъртоносния случай на контрабанда на хора в актуалната история на Съединени американски щати. Откритието е направено, откакто човек, който е работил в региона, е чул някой да вика за помощ и е забелязал най-малко едно тяло, съгласно чиновници.

Множество автомобилни произшествия, някои съдбовни, също са свързани със случаи на контрабанда на хора. Миналия ноември един човек беше погубен, а други 11 бяха приети в болница в Ла Хоя, на към 5 благи от границата с Мексико, когато водачът избяга от органите на реда и не обърна внимание на червен светофар. Властите подозираха, че казусът включва контрабанда на хора заради броя на забърканите хора.

Подобна злополука се случи в Енсинал, Тексас, през юни 2022 година, когато четирима мигранти бяха убити, а други двама бяха ранени, когато транспортно средство, пренасящо мигрантите, катастрофира с транспортно средство на TNI Trucking Co.

Тази публикация е оповестена в началото на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР