Осем души бяха арестувани в Италия в резултат от разследването

...
Осем души бяха арестувани в Италия в резултат от разследването
Коментари Харесай

Осем арестувани в Италия заради фаталната блъсканица в Торино през юни 2017 г.

Осем души бяха задържани в Италия в следствие от следствието на блъсканицата, при която почина един човек и 1500 бяха ранени на 3 юни м.г. в Торино по време на предаване навън на финала на Шампионската лига , съобщи Агенция Франс Прес.
 
Осмината мъже са обвинени, че са провокирали блъсканицата, като разпръснали пикантен спрей измежду хората , събрали се на градски площад. Групата, която прилагала тази тактичност, с цел да краде скъпи движимости от феновете , е била забъркана и в няколко сходни закононарушения по време на други събития навън.
 

Разследването за непредумишлено ликвидиране и причиняване на телесни повреди , което завърши през вчерашния ден, засегна също кметицата на града Киара Апендино от Движение " Пет звезди " и няколко чиновници, измежду които някогашният шеф на нейния кабинет и полицейският комисар, който отговарял за поддържането на реда вечерта на 3 юни.
 
Много скоро след нещастието Апендино и екипът й бяха упрекнати, че не са взели нужните ограничения за сигурност при организирането на сходно събитие . Пресата по-конкретно разкри неналичието на проект за незабавна евакуация , както и че е имало прекомерно малко вероятни изходи от площада.
 

Няколко минути преди края на мача сред локалния " Ювентус " и " Реал Мадрид " суматоха, предизвикана от клюки за бомба , бързо се популяризирала измежду близо 20-те хиляди души, пристигнали да го гледат на голям екран на площад " Сан Карло " в центъра на града. При блъсканицата към 1500 души бяха ранени, а една жена на 38 години умря от раните си няколко дни по-късно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР