Осем българи взеха участие в европейското първенство по плажен тенис

...
Осем българи взеха участие в европейското първенство по плажен тенис
Коментари Харесай

Достойно представяне за България на европейското първенство по плажен тенис в Гърция

Осем българи взеха присъединяване в европейското състезание по плажен тенис в Картерос Бийч, Крит, Гърция.

България беше показана при мъжете от Стефан Пенков, Пламен Фотев, Николай Зиколов и Александър Велев, а при дамите от Карина Димова, Дияна Митева, Калина Петкова и Катерина Генова. Капитан на България е Георги Оцетаров.

На двойки при мъжете Пламен Фотев и Стефан Пенков започнаха с победа с 6:2, 6:2 над Тумджо/Тумджо от Естония, само че на осминафиналите изгубиха трагично с 4:6, 7:5, 8-10 от шестите сложени нидерландци Ертнер/Антинк.

Николай Зиколов и Александър Велев позволиха проваляне още в първия кръг в доста оспорван мач с 3:6, 6:3, 8-10 Аренс/Нотер от Германия. В утешителната конкуренция българите все пк победиха с 6:3, 6:1 Щаудахер/Валсбергер от Белгия преди в четвъртфиналите да изгубят с 6:7(5), 2:6 от Адив/Тал от Израел.

При дамите Карина Димова и Диана Митева започнаха с безапелационна победа с 6:0, 6:1 над Сака/Симоу от Гърция, а на осминафиналите отстъпиха на вторите в схемата италианки Диана/Нобиле с 4:6, 0:6.

Калина Петкова и Катерина Генова изгубиха с 3:6, 0:6 от осмите сложени Куна/Таварес от Португалия. В утешителната конкуренция нашите девойки също отстъпиха с 4:6, 6:3, 7-10 от Ганс/Пелег от Израел.

В шампионата на смесени двойки Карина Димова и Николай Зиколов изгубиха с 5:7, 1:6 от Хоогендам/Грот от Нидерландия, до момента в който Диана Митева и Стефан Пенков се отхвърлиха при резултат 2:1 в първия сет против Маел/Джунг от Естония поради вирусно заболяване на Митева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР