Осем афганистанци, експулсирани от Германия, са пристигнали в Кабул днес,

...
Осем афганистанци, експулсирани от Германия, са пристигнали в Кабул днес,
Коментари Харесай

Германия възобнови депортирането на афганистанци

Осем афганистанци, експулсирани от Германия, са пристигнали в Кабул през днешния ден, откакто Берлин възобнови депортирането на хора, на които им е отказано леговище от раздираната от спор страна, месеци откакто го прекрати поради огромния атентат в афганистанската столица през май, при който огромен камион беше препълнен с експлозиви и беше взривен наоколо до доста от дипломатическите представителства, в това число на Съединени американски щати и Германия, при което починаха към 150 души и бяха ранени още стотици, оповестява " Франс прес ".

Последната група изгонени е шестата вълна от депортации на афганистанци от Германия от декември насам според противоречивата договорка сред Европейския съюз и Афганистан, чиято цел е ограничението на притока от мигранти към Европа.

След идването си на летището в Кабул с под наем полет, депортираните са били ескортирани от полиция до паркинг, където държавен чиновник е записал имената им.

Някои от мъжете са носили дребни раници, до момента в който други са нямали никакъв багаж.

" Казаха ми, че няма проблем в твоята страна и можеш да живееш там, така че не можеш да останеш повече ", декларирал един от депортираните пред " Франс прес ".

Друг от експулсираните афганистанци пък бил депортиран, откакто брачната половинка му го обвинила, че я бие .

" Въпреки че имах очевидци, не можах да го потвърдя в съда, тъй като европейците слушат единствено лъжите на дамите ", коментирал той.

" Франс прес " отбелязва, че мъжете са изправени пред нестабилно бъдеще в страна, бореща се с висока безработица, слаба стопанска система и огромни маси бежанци, отхвърлени от Пакистан и Иран, както и стотици хиляди други, изселени от войната.

Стотици афганистанци се завърнаха в страната, откакто молбите им за леговище бяха отхвърлени от немското държавно управление.

Канцлерът Ангела Меркел се бори да понижи броя на мигрантите и бежанците след идването на повече от 1 млн. мигранти в страната през 2015 и 2016 година, надявайки се да получат леговище в една от най-богатите страни в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР